Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een clubwinkel is een winkel waar je lid van moet zijn om er te mogen kopen. Dit kan zowel een gratis als een betaald lidmaatschap zijn. Door lid te worden is het mogelijk om bijvoorbeeld producten tegen een gereduceerde prijs aan te schaffen, exclusieve producten te kopen die elders niet verkrijgbaar zijn of via commissie geld te verzamelen voor een club. Wat is een clubwinkel en hoe past Onzeclubwinkel in deze formule?

Wat is een clubwinkel?

De meeste winkels zijn dolgelukkig wanneer ze klanten in hun filiaal mogen ontvangen, ze leggen soms letterlijk de rode loper uit. Er zijn ook winkels die alleen producten verkopen aan leden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij ‘groothandelsbedrijven’ zoals Makro en Sligro. Je mag daar alleen kopen wanneer je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, al wordt na uitgifte van een lidmaatschap hier niet streng op gecontroleerd. Deze winkels bieden gratis lidmaatschappen aan, dit is niet het geval met de Amerikaanse Costco, waar leden betalen voor het privilege om groot in te kopen voor scherpe prijzen. ECI was vroeger een populaire boekenclub in Nederland, waar leden een korting kregen op boeken op basis van een minimale afnameverplichting.

Waarom lid worden van een winkel?

Een barrière opwerpen voor klanten lijkt niet te passen binnen een winkelformule. Toch kan het voordeel bieden om een clubwinkel model te hanteren. De winkel heeft duidelijk zicht op het klantenbestand, het aantal klanten en de behoefte, en kan daar op inspelen. Het haakt ook in op het gevoel van exclusiviteit bij de klant, het idee ergens te ‘mogen’ kopen wat voorbehouden is aan leden.

Wat is Onzeclubwinkel?

Onzeclubwinkel is een affiliate organisatie die clubs in staat stelt een eigen webshop in te richten waarbij de commissie op aankopen ten gunste komt van de club. Zo kunnen clubleden zonder extra kosten een club of vereniging sponsoren. Bij deze dienst zijn diverse online winkels aangesloten waaronder Bol.com, Coolblue en Wehkamp.nl.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z