Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een clickoutvergoeding is een type affiliate marketing waarbij een persoon of partij die doorverwijst naar een pagina een vergoeding zal ontvangen wanneer er op die pagina ook weer geklikt wordt. Er zijn dus twee stappen of ‘kliks’ vereist om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Deze extra ‘zekerheid’ werpt wel een extra brug op voor affiliates. Wat is een clickoutvergoeding en hoe verhoudt deze methode zich tot andere affiliate programma’s?

Wat is een clickoutvergoeding?

Bij een affiliate link wordt er een koppeling geplaatst naar een webpagina. Dit kan een verkooppagina zijn of een andere pagina met een specifiek aanbod. Wanneer er op deze link geklikt wordt betekent dit niet automatisch dat er een transactie op zal volgen. Pas wanneer op een specifieke koppeling die op de landingspagina geklikt wordt zal de beoogde conversie plaatsvinden. Bij een clickoutvergoeding wordt de commissie pas toegekend wanneer naast het bezoeken van de pagina ook het doorklikken op deze pagina wordt geregistreerd.

Andere soorten vergoedingen

Naast de clickoutvergoeding zijn er ook andere affiliate marketing mogelijkheden zoals:

  • Betaling op basis van een klik. Alleen klikken op een link of banner is al voldoende om de commissie te ontvangen. Deze vergoedingen liggen doorgaans laag.
  • Betaling op basis van en succesvolle verkoop. Na afronding van een verkoop wordt een commissie of provisie uitgekeerd. Dit kan een vast bedrag zijn of een percentage van de opbrengst.
  • Bij producten of diensten die variabel kunnen zijn zoals een verzekering kan uitgekeerd worden op basis van leads die aangedragen worden.
  • Het is mogelijk om commissie te ontvangen wanneer iemand een handeling succesvol voltooid zoals het aanmelden of een installatie uitvoeren.

De gedachte achter clickoutvergoedingen is de zekerheid van de aanbieder dat de gewenste actie ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Het gaat niet alleen om het bezoek aan de pagina, maar ook het klikken van een ‘koop’ knop of andere actie. De oorspronkelijke affiliate heeft weinig invloed op de tweede stap, waardoor deze constructie over het algemeen niet geliefd is bij affiliates. De vergoeding voor die tweede klik kan hoger liggen dan bij andere methoden, de kans op slagen ligt ook aanzienlijk lager.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z