Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Buzzmailing kan verwijzen naar de Google Buzz service de actief was in 2010 en 2011. Het is ook een term die gebruikt wordt voor mailberichten die door de trilfunctie van een telefoon opgemerkt worden door de ontvanger. Het Engelse woord “buzz” betekent “zoemen”, wat zowel kan duiden op irritatie als op een populaire trend. Wat is buzzmailing en waarom is deze Google dienst zo snel gestopt?

Wat is buzzmailing?

Google levert veel diensten. Naast de zoekmachine behoort de Gmail service tot de koplopers in hun respectievelijke categorie. Niet alle producten groeien uit tot een succes, dit geldt zeker voor de social media toepassingen die Google heeft uitgerold. Buzzmailing is een term die duidt op Google Buzz, een dienst die is voortgekomen uit Wave en later werd opgevolgd door Google+. Buzz was een tool voor microblogging en social networking die werd geïntegreerd binnen Gmail. Buzzmailing zou een manier moeten zijn om werk en vrije tijd aan elkaar te koppelen door het delen van teksten en bestanden via diverse diensten waaronder Picasa, YouTube, Blogger en Twitter eenvoudiger te maken.

Waarom is Google Buzz gestopt?

In de eerste plaats kwam er al snel een opvolger genaamd Google+, een social media platform dat in 2019 opgeheven werd. Buzz kreeg al direct kritiek vanwege het openbaar maken van contacten, waar gebruikers vaak niet van op de hoogte waren. Profielen van Google gebruikers werden openbaar gemaakt. Ook enkele privacy updates bleken onvoldoende effect te hebben, dit zou zelfs leiden tot een juridische aanklacht wegens privacyschending. Daarnaast leek deze social media dienst niets wezenlijks toe te voegen aan andere diensten waardoor buzzmailing als concept niet aansloeg en al snel werd afgevoerd.

Ongewenste mails

Naast Google Buzz wordt de term buzzmailing ook gebruikt om een overvloed aan inkomende e-mails te beschrijven. Een smartphone trilt / zoemt dan onophoudelijk door een overvloed aan mailverkeer. Dit wordt meer geaccepteerd bij social media apps, een groot aantal mails met vaak weinig inhoudelijke informatie wordt doorgaans niet gewaardeerd.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z