Lokaal gevonden worden op Google #1

Datum: april 1, 2014, Auteur: Rick, Categorie: SEO
Zoekmachine optimalisatie

De vindbaarheid van een website wordt voor steeds meer bedrijven een belangrijke zaak. Met een mooie website zijn we er namelijk nog niet, er moeten ook genteresseerde bezoekers komen. En met name dat stukje genteresseerd is een onderdeel wat door veel bedrijven wordt vergeten. Wat hebben we aan 100 bezoekers per dag uit Friesland als we alleen maar werkzaam zijn in Zeeland?

Lokale zoekmachine optimalisatie is een manier om lokaal bezoekers te trekken naar de website, en nee, ik heb het niet over Google Adwords, maar over lokale SEO.

Als ik op zoek ben naar een automonteur in de buurt van Gouda, dan is de kans groot dat ik in Google zoek naar automonteur Gouda of ik type automonteur in terwijl ik zoek vanuit Gouda. Bij beide termen ben ik op zoek naar dezelfde partij, echter zal ik in veel gevallen niet uit komen bij exact dezelfde automonteur. Maar hoe zorg je er nu voor dat je als lokaal bedrijf op beide termen beter zichtbaar bent? Google let namelijk op de locatie waar vandaan de zoekopdracht wordt uitgevoerd, in dit artikel leg ik je graag uit hoe je hier je voordeel mee kunt doen.

Wat zijn lokale zoekresultaten?

Het is vast wel eens voorgekomen dat je een lokale zoekopdracht hebt ingevoerd waarbij een lijstje tevoorschijn kwam waar allerlei adressen en plaatsnamen bij stonden, deze lijst wordt ook weergegeven met een klein kaartje aan de rechterkant van de pagina. Op dit kaartje is eenvoudig te zien waar de bedrijven te vinden zijn zoals je hieronder kunt zien

Lokale zoekmachine optimalisatie

Dat is echter nog niet alles. Google wordt namelijk steeds slimmer en ook de normale resultaten worden benvloed door lokale zoekmachine optimalisatie. Het is afhankelijk van de zoekterm, maar steeds vaker zijn er bedrijven in de buurt te zien op de eerste pagina van Google. Ook dat is het effect van lokale zoekmachine optimalisatie.

Lokale zoekmachine optimalisatie heeft veel voordelen, een aantal hiervan zijn:

 • Lokale zoekresultaten zijn te vinden op de eerste pagina van de resultatenpagina van Google;
 • De resultaten zijn voorzien van een adres, telefoonnummer en klanten krijgen de mogelijkheid een review te plaatsen zodat je resultaat wordt weergegeven met sterren;
 • Met lokale zoekmachine optimalisatie zorg je snel voor meer genteresseerde bezoekers;
 • Het werkt als een stukje branding voor je bedrijf, ook op het internet;
 • Zoekmachines bepalen aan de hand van de GPS van smartphones de locatie zodat je ook op telefoons goed zichtbaar bent.

Dat zijn slechts enkele voordelen van lokale zoekmachine optimalisatie die uitwerking kunnen hebben op heel je bedrijf.

Hoe word je lokaal gevonden?

Er zijn meerdere manieren om lokaal gevonden te worden, het wordt een erg lang artikel als we goed in willen gaan op ieder onderdeel van lokale zoekmachine optimalisatie. Dit heeft als gevolg dat een groot gedeelte afhaakt met het daadwerkelijk uitvoeren van de tips.

Dat zou zonde zijn! Daarom publiceren we regelmatig nieuwe artikelen over het optimaliseren van de website voor de lokale vindbaarheid van de website:

 1. Lokaal gevonden worden op Google (huidig artikel)
  Algemeen artikel over de lokale vindbaarheid
 2. Optimaal gebruik van Google + Local
  Aanmelden, instellen en onderhouden om lokaal gevonden te worden;
 3. Optimalisatie van de website voor lokale vindbaarheid
  Content, landingspaginas aanmaken en andere handige tips;

In deze artikelen gaan we in op diverse aspecten van lokale zoekmachine optimalisatie met stap-voor-stap onderdelen die je direct zelf kunt uitvoeren. Doe je ook mee?

Lokaal gevonden worden op Google #1 Lokaal gevonden worden op Google #1 2020-11-17
DoubleSmart
DoubleSmart Rick

Auteur

Rick

And here’s to you Expeditie Robinson: Rick wil meedoen! Hij regelt wel gelijk internet en opent een kantoor aan huis, want denken in mogelijkheden is zijn specialisme. Wij zien hem wel als Robinson: deze online marketingheld is een echte motivator en optimizer. Wordt wild van LEGO en slaagt er ook voor onze klanten in om alle marketingbouwstenen slim te combineren tot een superstrak resultaat.