Benieuwd naar de nieuwste SEO ontwikkelingen?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Ontvang wekelijks de beste online marketing content

Benieuwd naar de nieuwste SEO ontwikkelingen?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Ontvang wekelijks de beste online marketing content
Meer weten over SEO?

Meest voorkomende vragen

Hoe werkt SEO?

Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Er spelen tal van factoren mee bij het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Op deze pagina vertellen we je uitgebreid op welke van deze factoren je invloed kunt uitoefenen en hoe je dit doet. Voor het antwoord op de vraag ‘hoe werkt SEO?’ raden we je dan ook aan deze pagina eens grondig door te lezen.

Investeren in SEO kent een aantal voordelen:

  • Het leidt tot meer omzet. Hoe hoger je rankt in Google, hoe groter de kans is dat iemand op jouw website klikt. Meer websitebezoekers betekent meer klanten. Oftewel: meer omzet.
  • Het heeft een langetermijneffect. Van de SEO-werkzaamheden die je nu verricht, pluk je over een jaar ook nog de vruchten. In vergelijking met adverteren, waar je het direct merkt als je er geen geld meer instopt, zijn organische posities erg stabiel.
  • Je website wordt gebruiksvriendelijker. Met een goede SEO-strategie zorg je niet alleen voor een hogere positie in zoekmachines, ook maak je je website gebruiksvriendelijker.

Zoekmachineoptimalisatie kent drie belangrijke pijlers:

  • Techniek. De eerste pijler van SEO is de techniek van een website. Denk hierbij aan zaken als een heldere sitestructuur, een hoge laadsnelheid en gestructureerde data.
  • Content. Als tweede van belang als je je website optimaliseert voor zoekmachines is goede content. Dat wil zeggen: alles wat op de een of andere manier informatie verstrekt aan een ontvanger.
  • Autoriteit. De derde pijler is autoriteit. Dit is de indicatie die Google gebruikt om te bepalen hoe betrouwbaar jouw website is.

SEO zelf kost niks. Hiermee heb je meteen het grote verschil met SEA en social media marketing te pakken. De kern van SEO is jouw website zo inrichten, dat hij zo hoog mogelijk in Google verschijnt. En die aanpassingen doen op je website, dat is gratis. Hier heb je geen advertentiebudget voor nodig.

Waar je natuurlijk wel voor betaalt, zijn de uren die je besteedt aan het uitvoeren van je SEO-strategie. Je kunt dit uiteraard ook aan ons overlaten. Als je deze werkzaamheden door onze SEO-specialisten laat doen, weet je zeker dat zoekmachineoptimalisatie je meer oplevert dan dat je ervoor betaalt.

Er is geen concrete formule waarmee je berekent wat SEO je precies oplevert. Dit is immers afhankelijk van hoe intensief en correct je de werkzaamheden uitvoert. Wel kunnen we garanderen dat als je het goed doet, SEO je meer oplevert dan dat het je kost. Als je je SEO-werkzaamheden uit handen geeft aan onze specialisten, staat dit gegeven in ieder geval vast.

#testpagina (tijdelijk) #testpagina (tijdelijk)