GetIndexed haalt netwerk uit de lucht

Datum: december 11, 2014, Auteur: Rick, Categorie: Nieuws
GetIndexed

Al twee jaar lang plaatst GetIndexed links voor klanten, op een eigen netwerk aan websites om de backlinks te creëren voor hun klanten. Voor een relatief laag bedrag van 89,- per maand worden maandelijks artikelen geplaatst op diverse websites met een hoge autoriteit. Aldus de website van GetIndexed.

Discussie op SiteDeals

Gisteren werden er plotseling een aantal berichten geplaatst op een website waar veel webmasters zaken doen met betrekking tot internet en online marketing: SiteDeals.

Het bericht klonk als:

“Nou, nog geen maand later en mijn voorspelling is uitgekomen.
Ik heb de volgende melding in mijn WMT (Webmaster Tools, red.) gekregen:
http://www.mijnwebsite.nl/: Unnatural inbound links

Google has detected a pattern of artificial or unnatural links pointing to your site. Buying links or participating in link schemes in order to manipulate PageRank are violations of Google’s Webmaster Guidelines.
As a result, Google has applied a
manual spam action to mijnwebsite.nl. There may be other actions on your site or parts of your site.

Ik heb het gemeld bij Getindexed en ben benieuwd hoe ze reageren.
Ik heb dus +- 440 euro (inc btw) betaald voor 6 plekken stijging (!) waarvan ik ongeveer 4 maanden van hebben mogen genieten.”

In dit bericht wordt geciteerd naar een bericht vanuit Google Webmaster Tools waaruit blijkt dat de website een zogenaamde penalty heeft opgelopen. De reden hiervan is het plaatsen van het onnatuurlijk plaatsen van backlinks. In dit geval wordt gezegd door de backlinks die gekocht worden via GetIndexed.

Als we verder kijken in het topic op SiteDeals zien we gebruikers van dit platform die hetzelfde patroon herkennen. Links ingekocht maar sinds gisterenochtend ineens een melding in Google Webmaster Tools. Funest voor je huidige rankings en zorgt voor onzekerheid in de toekomst.

GetIndexed uitgeschreven bij KvK?

In het zelfde topic wordt zelfs geopperd dat GetIndexed de benen heeft genomen en zich heeft uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een bericht wat we verder niet serieus hoeven te nemen. GetIndexed neemt gewoon de telefoon nog op en ze zijn bereid de gedupeerde te woord te staan. Wie wat verder kijkt in het handelsregister van de KvK ziet namelijk dat er nog een B.V. van GetIndexed actief is.

Netwerk offline

GetIndexed heeft inmiddels alle links van de websites verwijderd. Het hele netwerk is offline en wordt ook niet meer gebruikt.

Dit is ook het beste wat ze op dit moment kunnen doen, het netwerk is als het ware ontdekt door Google waarom het niet verstandig is deze links online te laten staan. Doen ze dit wel dan zullen langzaam meer websites penaltys krijgen van Google en terug zakken in de rankings.

Alle slechte backlinks zijn dus automatisch verwijderd van het internet waardoor iedereen terug bij af is. Negatief? Absoluut niet, dit soort links op deze manier inkopen is niet slim. Zeker niet als dit de enige manier is van linkbuilding, Google is hier vanaf het begin al heel duidelijk in.

Het biedt kansen om het opnieuw op te pakken, een schoon backlink profiel wat gebaseerd is op de lange termijn en wat  volgens de richtlijnen van Google is. Wel registreert Google alles, je zal dus als het ware goed in de gaten gehouden worden op eventuele nieuwe slechte-backlinks. Dit betekent dat wanneer je weer begint met zoekmachine optimalisatie, binnen de lijntjes moet kleuren.

Waarom plaatst DoubleSmart dit artikel?

Allereerst om je vanuit een professionele visie duidelijkheid te geven in de gang van zaken. Daarnaast is DoubleSmart een internet marketing bureau dat zich onder andere gespecialiseerd heeft in zoekmachine optimalisatie. Binnen onze werkwijze houden we rekening met de richtlijnen die Google stelt aan zoekmachine optimalisatie. Binnen deze richtlijnen liggen er voldoende mogelijkheden om hoger in de zoekresultaten te komen.

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u het als een forse tegenslag ervaart dat je website een penalty heeft gekregen of dat je website (wellicht tijdelijk) lager geplaatst zal staan binnen de zoekresultaten in Google. Mocht je er behoefte aan hebben staan we klaar om vrijblijvend advies te geven over volgende stappen om de rankings te herstellen.

GetIndexed haalt netwerk uit de lucht GetIndexed haalt netwerk uit de lucht 2020-11-17
DoubleSmart
DoubleSmart Rick

Auteur

Rick

And here’s to you Expeditie Robinson: Rick wil meedoen! Hij regelt wel gelijk internet en opent een kantoor aan huis, want denken in mogelijkheden is zijn specialisme. Wij zien hem wel als Robinson: deze online marketingheld is een echte motivator en optimizer. Wordt wild van LEGO en slaagt er ook voor onze klanten in om alle marketingbouwstenen slim te combineren tot een superstrak resultaat.