638%

groei op het ZetaDisplay.nl domein


1143%

groei van online zichtbaarheid op zoektermen

Klantvraag

DoubleSmart verzorgt sinds eind 2016 de SEO van Gauddi, het bedrijf dat in 2019 is overgenomen door ZetaDisplay. Daarom kwam ZetaDisplay eind 2019 bij ons met de vraag hoe we de vindbaarheid, die inmiddels zeer goed was geworden, konden behouden met een SEO vriendelijke migratie.

Strategie

We hadden het voordeel dat we zelf betrokken zijn geweest bij het ontstaan van de vindbaarheid van Gauddi. We wisten dus exact welke elementen hebben bijgedragen aan de topposities van Gauddi.nl, het oude domein.

Om een totaalbeeld te krijgen van de situatie hebben we daarom eerst een analyse gemaakt van ZetaDisplay.nl, de website die Gauddi.nl ging vervangen en de posities ervan over moest nemen.

Dit hebben we gedaan door de volgende stappen te volgen:

  • In kaart brengen van de technische SEO van de website;
  • Opstellen van een content-gap analyse;
  • Bepalen van een nieuwe websitestructuur;
  • Opstellen van een verhuisplan;
  • Aanmaken en testen van redirects;
  • Verder optimaliseren en bijsturen van de website.

Migratie

Op het moment dat wij in beeld kwamen bij ZetaDisplay was er al een overname voltrokken. Na een analyse van de situatie van ZetaDisplay zagen we dat de doorverwijzingen vanuit dat domein niet correct waren doorgevoerd. Quick-win dus.

Verder ontbraken er landingspagina’s voor de belangrijkste zoektermen en was het nodig om kritisch te kijken naar de contactmogelijkheden op de website.

Zodra de hoogst noodzakelijk aspecten waren doorgevoerd konden we overgaan tot de daadwerkelijke migratie. Dat hield in: het opstellen van het verhuisplan, het aanmaken en testen van de 301 redirects en het monitoren van de voortgang.

Vrij snel na het instellen van de redirects zagen we dat de topposities van Gauddi overgenomen werden door ZetaDisplay. Op het moment van schrijven van deze case zijn we 3 maanden verder na de migratie en is de zichtbaarheid significant toegenomen zoals hieronder te zien is.

Resultaten.

Topposities op zoekwoorden zoals [narrowcasting], [digital signage] en [digitale menuborden]

Van online zichtbaarheid op 23 termen naar 286 termen

638% groei op het ZetaDisplay.nl domein

Vervolg

Sinds de fusie verzorgt DoubleSmart ook de SEA, social media en e-mailmarketingactiviteiten van ZetaDisplay. Hierin staan we écht nog aan het begin van de samenwerking.

Inmiddels heeft de volledige groep het succes van ZetaDisplay Nederland opgemerkt en zijn we gevraagd om mee te denken in de strategie van de andere, internationale websites.

Een succesvolle samenwerking

Robert Bryhn

22-06-2023
Zeer goede ervaring van dit zeer professionele team, DoubleSmart heeft ons geholpen bij het bereiken van een best-in-class set-up en uitstekende prestatiemarketingoplossingen om onze zakelijke behoeften te ondersteunen. Ze hebben mijn warme aanbeveling.
Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 400,-
Enthousiast geworden?

Enthousiast geworden over het resultaat voor ZetaDisplay? Neem dan contact met ons op!