Loader

Wat is YouTube?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

YouTube is een online video platform dat in 2005 werd geïntroduceerd en in 2006 werd overgenomen door Google. Het behoort tot de meest bekende en populaire video platformen ter wereld, naast video bekijken op de website of via de app is het ook mogelijk om videoclips te embedden op websites of te delen via social media diensten. Wat is YouTube en hoe werkt SEO op dit platform?

Wat kan je op YouTube?

Er zijn verschillende video platformen zoals Vimeo, Twitch en white-label oplossingen voor bedrijven. Maar er is geen enkel platform dat zo bekend is als YouTube. De mogelijkheid om gratis video content te uploaden en weer te geven heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Ook de eenvoudige wijze waarop de YouTube speler embed kan worden op andere websites en de integratie met andere Google producten zijn voordelen van dit platform. Er wordt onderscheid gemaakt tussen content voor iedereen, voor volwassenen, voor kinderen en privé video’s die niet te vinden zijn via de zoekfunctie.

Geld verdienen met YouTube

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube zoals:

  • Promotionele content produceren.
  • Inkomsten door advertenties te koppelen aan eigen content.
  • Als content partner van YouTube.
  • Adverteren als aquisitiemiddel via AdSense.
  • Content productie voor derde partijen.

Video kijken is gratis, er is wel een optie om tegen betaling zonder reclame te kijken met toegang tot een aantal exclusieve titels.

YouTube SEO

Zoekmachine optimalisatie wordt doorgaans gericht op de zoekresultaten in Google. YouTube valt onder dezelfde moedermaatschappij, optimalisatie voor video content verschilt in basis niet zoveel van de zoekmachine. Door titels te kiezen met specifieke zoektermen, in te haken op trends en/of specifieke onderwerpen en veel content te produceren kan dit tot grote aantallen kijkers en volgers leiden. Daarnaast kan het AdSense platform ook toegepast worden op YouTube, met video advertenties voor of tussen video content, pop-overs en enquêtes. Bij zoekopdrachten in Google worden ook video resultaten vertoond.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close