Loader

Wat is hosting?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Webhosting is een dienst die internet hosting dienstverleners aanbieden om websites te publiceren op het internet. Daarvoor maken ze gebruik van privé of gedeelde servers die 24 uur per dag, 7 dagen per week online zijn. Het is mogelijk om alleen schijfruimte en online bereikbaarheid af te nemen, er zijn ook andere diensten zoals standaard WordPress installaties, mail accounts of het hosten van virtual machines. Wat is webhosting en waarom is er zoveel verschil in de kosten?

Definitie webhosting

Het is in theorie mogelijk om je eigen hosting te verzorgen. Koppel een PC aan het internet, zet deze in de meterkast en laat het apparaat de hele dag ingeschakeld staan. Met enkele software tools kun je zelf een website hosten. Dit was de situatie aan het begin van de jaren negentig, en zo is dit nu nog steeds. Maar een combinatie van gebrek aan hardware en expertise heeft een industrie op gang gebracht van webhosting bedrijven die ervoor zorgen dat websites online beschikbaar zijn zonder zelf de hosting te regelen.

Wat kost webhosting?

De kosten voor webhosting kunnen sterk verschillen per aanbieder en dienst. Als eerste is de verbindingssnelheid een factor om rekening mee te houden. Ook de hoeveelheid opslagruimte of de additionele services bepalen voor een deel de webhosting kosten. De behoefte is afhankelijk van de website en het soort verkeer dat op de website zal plaatsvinden. Het is ook mogelijk om hosting van afzonderlijke diensten te decentraliseren. Denk aan een abonnement bij een webbuilder die standaard hosting voor de website levert, terwijl het domein, de mail account en doorverwijzing bij een andere partij is ondergebracht.

Gratis hosting

Er zijn ook gratis hosting platformen, al werken die doorgaans niet met unieke domeinnamen maar met subdomeinen. Denk aan platformen zoals GeoCities en MySpace die aan het begin van dit millennium erg populair waren. Bedrijven zullen ervoor kiezen om een eigen account af te sluiten bij een webhosting organisatie op een uniek domein. Een eigen server bijhouden is eigenlijk alleen voor grote bedrijven en intranet toepassingen een interessante optie.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close