Loader

Wat is een Voice Skill/Voice App/Google action?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een Voice App is een stukje software dat onderdeel uitmaakt van een spraakassistent. Amazon noemt het een Voice Skill terwijl het bij Google Action genoemd wordt. Externe ontwikkelaars en aanbieders kunnen nieuwe commando’s ontwikkelen die specifieke acties uitvoeren. Daarmee is een Voice App een soort snelkoppeling om een handeling of combinatie van handelingen te activeren.

Hoe slim is een spraakassistent?

Over het algemeen zijn spraakassistenten nog niet echt slim te noemen. Ze worden steeds beter in spraak omzetten naar een actie, dat betekent niet dat ze zelfstandig denken. Een Voice App is een soort snelkoppeling die een specifieke actie in werking stelt. Zo kun je vragen of de lampen in de slaapkamer aan staan door een Voice App te installeren van het merk smart lights dat je in huis hebt. Het is ook mogelijk om jouw spraakassistent met de stem van zanger John Legend te laten spreken met het commando “Hey Google, talk like a Legend”. Hoewel ontwikkelaars van spraakassistenten zelf al een aantal commando’s standaard hebben bepaald, kunnen andere partijen daar acties aan toevoegen. Gebruikers kunnen vervolgens zelf kiezen welke Voice Apps te gebruiken. Bewust commando’s toevoegen is hierbij een voordeel, anders zouden overeenkomende functies van verschillende aanbieders in conflict komen met elkaar.

Alexa Voice Skill en Google Action

De Alexa Voice Skill en Google Action systemen worden het meest gebruikt, samen met slimme apparaten/ smart speakers zoals de Echo Dot of de Nest Hub. Bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om functionaliteit toe te voegen. Wanneer je op zoek bent naar recepten voor een gezonde maaltijd wil je als supermarkt graag dat jouw App hiervoor gebruikt wordt, als bezorgdienst zie je liever dat de gebruiker een gerecht kant-en-klaar aan huis laat bezorgen. De Skills en Actions van respectievelijk Amazon en Google zijn niet met elkaar uitwisselbaar, en moeten dus apart in de verschillende App Stores worden aangeboden.

Bij DoubleSmart hebben we ook een Voice Skill gemaakt voor de Google Assistant. Het enige wat je hoeft te zeggen is: “Hey Google, praat met DoubleSmart internet marketing.” Probeer het zelf!

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close