Loader

Wat betekent USP (Unique Selling Proposition)?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

USP, Unique Selling Proposition, is een concept dat is ontwikkeld om succesvolle advertentiecampagnes te starten. Belangrijkste onderdeel is daarbij het onderscheidend vermogen.

Allereerst moet een advertentie direct uitnodigen tot het doen van een aankoop, om vervolgens een aanbieding in te houden die uniek is ten opzichte van anderen. Die aanbieding moet uiteindelijk dusdanig sterk zijn dat er een groot publiek mee kan worden getrokken. Met andere woorden: er moeten nieuwe klanten mee worden aangeboord.

Een andere definitie van USP ligt meer in het unieke karakter van een bepaald merk: wat maakt een bepaald merk zo onderscheidend van de rest?

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close