Loader

Wat is een title attribute?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een title attribute is een HTML attribuut dat aan ieder element op de pagina gekoppeld kan worden. In praktijk wordt dit attribuut vooral toegepast op links en afbeeldingen. Hiermee kan extra informatie over de link of afbeelding worden weergegeven. Het is niet hetzelfde als een “alt text” beschrijving bij een afbeelding, dit attribuut heeft ook een andere functie. Wat is title attribute en wat is de meerwaarde voor zoekmachine optimalisatie?

Definitie title attribute

Wanneer je op een link klikt ga je naar een andere pagina. Door met je muis over de link te schuiven zonder te klikken zie je een pop-up met tekst. Een title attribute is de beschrijving die je te zien krijgt. Hoewel dit attribuut gebruikt kan worden bij ieder interactief element, komen we dit meestal tegen bij afbeeldingen en koppelingen. Bij een link kan de gebruiker alvorens te klikken alvast informatie zien over de bestemming.

Title attribute of alt text?

Wanneer afbeeldingen niet worden geladen, of de gebruiker een beperkt gezichtsvermogen heeft, kan een alternatieve tekstuele beschrijving uitkomst bieden. Deze tekst wordt in het kader van de afbeelding weergegeven in de layout, of uitgesproken door screen reader software. Een title attribute zweeft over de layout en maakt er geen onderdeel van uit, de meeste screen readers zullen deze informatie niet hardop uitspreken.

Title attribute voor SEO

Niet alle SEO specialisten zijn het eens over de waarde van dit attribuut voor zoekmachine optimalisatie. Webcrawlers nemen deze informatie niet over, eventuele impact op zoekresultaten is daarmee niet duidelijk. Op touch screen apparaten zoals smartphones en tablets heeft de title attribute geen meerwaarde, omdat je daarmee niet “over” een link kunt gaan zonder interactie. Het is vooral een stukje afwerking en detail bij de ontwikkeling van een website, voor SEO en online marketing doeleinden staat het niet hoog op de lijst aan prioriteiten.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close