Loader

Wat is time on site?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Time on site staat voor de tijd die wordt doorgebracht op een website. Dit wordt gemeten in minuten of zelfs seconden. Naast de tijd op een website wordt ook de tijd per pagina gemeten (time on page). Door deze tijden in context te brengen kan er informatie worden verzameld over de website en de bezoeker. Wat is time on site en is langer ook altijd beter?

Definitie time on site

Tijd is geld, daarom is het meten van de tijd op een website van belang. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal bezoekers dat afhaakt het hoogste is in de eerste 30 seconden dat een website wordt bezocht. Wanneer je de aandacht van de bezoeker langer kunt vasthouden, wordt de kans op conversie steeds groter. Dat betekent overigens niet dat je zoveel mogelijk informatie op een pagina moet plaatsen, er zijn diverse strategieën mogelijk op basis van de time on site criteria.

Bounce rate

De bounce rate staat voor het aantal website bezoekers die na de eerste pagina alweer de website verlaten. Dit kan in een kwestie van seconden plaatsvinden. Het daarom van belang om de pagina waar bezoekers op binnenkomen snel laadt, een goede eerste indruk maakt en direct de juiste informatie biedt waar de bezoeker naar op zoek is. Dit hoeft niet altijd de hoofdpagina te zijn, via zoekmachines en links kunnen mensen ook binnenkomen op andere pagina’s. In dat geval is het van belang om de bezoeker ook andere pagina’s te laten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan een productpagina voor een smartphone, met een link naar een vergelijkbaar product in die categorie.

Is langer altijd beter?

Het gaat niet altijd om de lengte, maar wat je ermee doet… Hoewel longreads goed scoren en vaak ook tot hogere conversie leiden, staat de kwaliteit van de pagina altijd voorop. Dit is van toepassing op de technische kwaliteit, het design en de content. Langer mensen op de website houden biedt wel absoluut meer kansen op conversie. Ook voor zoekmachine optimalisatie is een langere time on site belangrijk, dit geeft aan dat de website interessant is en dat zal beloond worden met een hogere ranking. Dus een langere time on site is doorgaans een goed teken.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close