Loader

Wat is social signals-update?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Social signals is een term voor menselijke interactie statistieken die verzameld worden via social media platformen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Het betreft signalen zoals likes, shares, views etc. die een indicatie geven van de populariteit van content. Wat is social signals-update en hoe belangrijk is deze data voor zoekmachines?

Definitie social signals-update

Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) lag voorheen het zwaartepunt op backlinks. Bij diverse updates in het zoekalgoritme zijn er steeds meer factoren bijgekomen die ook zwaar wegen in de rangschikking van zoekresultaten. Rond 2010 rees de vraag in hoeverre social media diensten invloed hebben op de ranking van websites en pagina’s. In die tijd werd vrijwel alle data vanuit Facebook geblokkeerd voor bots en webcrawlers. Door de toenemende invloed van deze diensten hebben veel bedrijven een social signals-update doorgevoerd.

Directe en indirecte voordelen van een social signals-update

Door op social media pagina’s een backlink te maken naar een website kan dit van invloed zijn op de ranking in Google, maar dat is niet de enige factor. Gebruikers die vanuit een social media platform naar een pagina gaan op een website brengen vaak meer tijd door op de website, en bezoeken ook meer pagina’s dan via zoekopdrachten in een zoekmachine het geval is. De optelsom van een lagere bounce rate, meer click-throughs en een langere retentie leidt tot een hogere ranking.

Voorbeelden van social signals

Dit zijn een aantal belangrijke meetcriteria voor een social signals-update:

  • Aantal likes via Facebook.
  • Aantal shares via Facebook.
  • Aantal Twitter volgers.
  • Aantal verwijzingen naar merken via Twitters.
  • Aantal personen in een netwerk zoals LinkedIn of Google+.

Google om te zoeken, Facebook om te communiceren

Zoekmachines hebben als primaire functie een internetgebruiker naar een website met relevante informatie te leiden, social media platformen laten de gebruiker direct communiceren met bedrijven en organisaties. De website is het centrale middelpunt, maar heeft zowel de zoekmachine als social media dienst nodig om relevant te zijn en te blijven.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close