Loader

Wat zijn shares?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Delen op social media of shares is een verzamelterm voor het delen van diverse soorten content op sociale netwerken zoals Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn of Twitter. Eindgebruikers zijn de voornaamste bron voor deze acties, alle genoemde platformen stimuleren het gebruik van deelacties om de interactiviteit van de dienst te vergroten en tevens om adverteerders aan te trekken. Wat is delen en wat is het effect van shares op een website?

Definitie van shares

Content hoeft niet uniek te zijn om gedeeld te worden. Sterker nog, een belangrijke reden voor de populariteit van social media diensten is de optie om content te delen met anderen. Dit kunnen allerlei soorten informatie zijn waaronder:

  • Tekstberichten en artikelen
  • Afbeeldingen
  • Videoclips
  • Live video streams
  • Audio bestanden

Naast deze media types zijn er ook vele soorten content die gedeeld worden zoals nieuwswaardige berichten, persoonlijke verhalen, contactinformatie of promoties van bedrijven. Delen op social media vormt de ruggengraat van deze platformen, het grootste deel van social media posts is geen unieke content maar betreft gedeelde berichten.

Hoe kom je aan shares?

Het genereren van social media shares zal in basis organisch zijn, het kan wel aangewakkerd worden. Door iets ‘leuk’ te vinden wordt de publicatie bijvoorbeeld gedeeld met contacten, er zijn ook specifieke deelopties waarbij gebruikers de keuze kunnen maken om informatie te delen met een individu, een groep contacten of met iedereen. In tegenstelling tot likes zijn shares wat moeilijker te manipuleren, er zijn wel diverse methoden om delen te stimuleren zoals:

  • Gebruik maken  van deelknoppen voor meerdere platformen.
  • Direct vragen om berichten te delen met vrienden.
  • Aansprekende rich media content gebruiken.
  • Kwalitatief hoogwaardige content publiceren.

Omdat deelopties ook via reguliere websites aangeboden kunnen worden is delen niet beperkt tot de platformen, het kan ook vanuit websites door knoppen te plaatsen die gekoppeld zijn aan de diverse social media diensten.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close