Loader

Wat is remarketing?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Bij remarketing wordt een persoon die eerder een website heeft bezocht opnieuw benaderd via een banner advertentie via een andere website. Google volgt gebruikers en kan aan de hand van bezochte websites gericht advertenties weergeven. Wat is remarketing en is dit een effectieve manier van internet marketing?

Definitie remarketing

Via cookies wordt het surfgedrag van internetgebruikers nauwlettend gevolgd. Dit gaat verder dan de website die bezocht wordt, Google kan bezoekers “volgen” om mogelijke klanten opnieuw advertenties voor te schotelen voor producten of diensten die ze eerder hebben bekeken. Wanneer iemand in een webshop naar een koffiezetapparaat heeft gekeken, en vervolgens naar een nieuwsblog gaat, kan er een advertentie worden weergegeven van koffiezetapparaten in de webshop.

Marketing op maat

Wanneer iemand naar een productpagina kijkt maar geen aankoop verricht kan dit als een potentiële klant worden gezien. Op basis daarvan kan deze persoon via andere kanalen advertenties te zien krijgen. De adverteerder heeft veel controle over deze weergaven, en kan bijvoorbeeld geslacht, leeftijd, locaties en interesses instellen die gebaseerd worden op het surfgedrag. Hierbij is de informatie die Google verzameld over individuele gebruikers onmisbaar. De adverteerder heeft zelf geen direct inzicht in deze gebruikers, maar kan via Google wel deze personen aanspreken.

Google Analytics

Door remarketing toe te voegen aan Google Analytics wordt het voor de adverteerder nog eenvoudiger om lijsten samen te stellen zonder specifieke code op de website te plaatsen. Om een campagne te activeren moeten er minimaal honderd cookie ID’s op elke remarketing lijst actief zijn. Het is sinds 2018 mogelijk om advertenties te beperken om overmatige herhaling te voorkomen.

Facebook remarketing

Naast Google maakt Facebook gebruik van een soortgelijk systeem dat werkt op basis van Facebook profielen, telefoonnummers en mail adressen. Zo worden groepen gevormd met overeenkomstige kenmerken.

Met remarketing worden potentiële klanten na het bezoek aan een website of Facebook pagina via andere kanalen benaderd met gerelateerde advertenties.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close