Loader

Wat is Positie ?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

 

Positie in termen van zoekmachine optimalisatie staat voor de plek waar een koppeling wordt vermeld in de zoekresultaten pagina’s (SERPs). Een hogere plek in de resultaten betekent een hogere kans om bezocht te worden. Wat is Positie en welke rol speelt SEO in de ranking van een pagina?

Wat is Positie?

Google is voor velen de ingang naar het internet. In plaats van een URL in te typen, is het vaak sneller om een (half) woord in te tikken en verder te klikken. De Positie van webpagina’s is daarmee van groot belang voor de vindbaarheid. Dit wordt in het Engels ‘Ranking’ of ‘Rank’ genoemd. Door webpagina’s specifiek te optimaliseren voor zoekmachines kan de plaatsing verbeterd worden zonder advertentiekosten te besteden. Naast de SEO positie kan met SEA (Search Engine Advertising) tegen betaling de hoogste Positie veroverd worden. Overigens is de hoogste bieder niet gegarandeerd de advertentie die geplaatst zal worden, het zoekalgoritme zal ook rekening houden met de relevantie van de advertentie.

Met een Google Positie Checker kan bepaald worden op welke positie een webpagina komt te staat op basis van specifieke keywords. Dit kan uiteraard ook door willekeurig zoektermen in de Google zoekbalk in te geven, de aanbieders van dit soort checkers leveren additionele diensten om websites en pagina’s te optimaliseren.

Position Zero

Een bijzonder Positie in Google is Position Zero of P0. Dit is namelijk geen standaard koppeling naar een webpagina, maar een ‘Featured Snippet’. In dit tekstblok wordt direct het antwoord gegeven op een vraag die de gebruiker stelt. De zichtbaarheid is hoog, daarom is dit een plek die felbegeerd is. De keerzijde van de munt is de verminderde urgentie om op de bron link te klikken, het antwoord is immers al gegeven.

Hoewel de nummer één Positie niet altijd noodzakelijk is om gevonden te worden, is een vermelding op de eerste pagina wel van belang. Daarnaast zullen slimme spraakassistenten alleen het eerste resultaat uitspreken.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close