Loader

Wat is een mirror site?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

“Mirror” is het Engelse woord voor “spiegel”, je kunt daarmee stellen dat een mirror site een kopie is van een andere site. In praktijk wordt deze term voor verschillende doeleinden gebruikt om de zichtbaarheid van een website in zoekmachines te verbeteren. Wat is mirror site en welke mogelijkheden zijn er voor zoekmachine optimalisatie?

Definitie mirror site

Heel eenvoudig gesteld zullen mirror sites dezelfde content weergeven voor de bezoekers. Het lijkt wellicht vreemd om kopieën van websites met elkaar te laten concurreren voor de hoogste positie in Google, toch zijn er situaties waarin duplicatie van websites en/of koppelingen voordeel kan bieden. Hier zijn drie vormen van “mirrors”:

1. Domein mirror

Omdat domeinnamen relatief goedkoop zijn om te registreren, kan het voordeel bieden om meerdere domeinnamen te registreren en die door te verwijzen naar de centrale pagina. Hoewel de content slechts op één site te vinden is, lijkt deze op een ander domein te staan. Vergelijk het met een winkel die meerdere voordeuren heeft, ieder met een ander adres.

2. Mirror site bij een verhuizing

Wanneer je overstapt naar een nieuwe domeinnaam of nieuwe hosting, verlies je in principe de ranking die de oude pagina’s hebben opgebouwd. Door 301-redirects in te stellen kun je deze waarde behouden op de nieuwe website. De oude links worden daarmee niet vervangen, maar doorverwezen met behoud van de ranking.

3. Mirror sites om te testen

Om verschillende strategieën met elkaar te vergelijken kun je mirror sites gebruiken. Na enige tijd worden de mirrors met de minste resultaten verwijderd, terwijl de meest populaire pagina zal blijven bestaan.

Dubbele content vermijden

Het is niet verstandig een mirror site te maken met exact dezelfde content zonder verwijzing naar de oorspronkelijke content. Wanneer zoekmachines dezelfde content tegenkomen zonder de “canonical” tag kan dit negatieve gevolgen hebben voor de ranking van alle versies in de zoekresultaten.

Een mirror site kan helpen met SEO mits je de juiste handelingen verricht en niet zomaar content kopieert.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close