Loader

Wat betekent Metatags?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Metatags, ook wel meta gegevens of meta data genoemd, worden gebruikt door de zoekmachine om te bepalen waar de pagina over gaat. De daadwerkelijke “metatags” die kunnen worden meegegeven aan de pagina’s zijn niet meer relevant, aangezien Google hier geen gebruik meer van maakt, andere zoekmachines maken hier zo nu en dan nog wel gebruik van.

De titel daarin tegen is een belangrijke factor van de pagina. De meta titel (pagina titel) wordt ook gebruikt op de zoekresultatenpagina binnen de zoekmachine. Het is namelijk de titel van de advertentie in Google. Geef de titel niet meer dan 66 tekens mee, overige tekens worden genegeerd door de zoekmachines.

De meta informatie (beschrijving van de pagina) wordt gebruikt als korte omschrijving van de pagina op de zoekresultatenpagina. Het is geen factor die bepalend is voor zoekmachine optimalisatie maar het is wel raadzaam hier zorgvuldig mee om te gaan. Een goede advertentietekst/pagina omschrijving kan de doorklikratio namelijk verhogen waardoor de conversie stijgt. De maximale lengte van de meta informatie ligt op 155 tekens.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close