Loader

Wat zijn Metatags?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

META tags zijn beschrijvende elementen in de HTML code van een webpagina die voor de bezoeker niet zichtbaar zijn. Een metatag kan gebruikt worden om de titel van een pagina zichtbaar te maken in de zoekresultaten, het is ook mogelijk om een pagina juist onzichtbaar te maken voor zoekmachines. SEO META tags hebben als doel een pagina hoger te laten scoren in een zoekmachine, maar door misbruik maken de meeste search engines hier geen gebruik meer van. Wat zijn META tags en wat is het huidige belang voor zoekmachine optimalisatie?

Definitie META tags

Een metatag maakt onderdeel uit van de HTML code in een website. Het kan een zoekmachine informatie geven over een pagina zoals de titel van een pagina, maar ook over de inhoud van de pagina. Stel, de content wordt binnen een plug-in zoals Flash vertoond, met informatie die voor webcrawlers niet zichtbaar is. Door META data in te stellen kan een beschrijving worden gegeven van de informatie in dat frame. De nofollow metatag is ook een bekend voorbeeld van informatie die alleen voor zoekmachines interessant is. Deze tag geeft aan dat webcrawlers deze pagina kunnen overslaan, en dat deze pagina’s niet hoeven te verschijnen in de zoekresultaten. Denk aan een download pagina met grote bestanden die bestemd is voor een selecte groep, of twee pagina’s op hetzelfde domein die elkaar beconcurreren in de zoekresultaten.

SEO META tags

In het verleden werden META tags gebruikt om webpagina’s te indexeren. Op basis van META data kan het zoekalgoritme snel bepalen waar de pagina over gaat. Deze functie werd misbruikt om kunstmatig een hogere positie in de zoekresultaten te behalen door populaire zoekwoorden in de META data op te nemen. Als resultaat daarvan heeft Google besloten SEO META tags compleet te negeren in de ranking van webpagina’s. Het is niet geheel duidelijk of al deze informatie overgeslagen wordt of slechts een deel. Zo wordt de titel informatie doorgaans geheel overgenomen, of dofollow en nofollow geïndexeerd worden is niet iedere SEO expert het over eens. In praktijk wordt doorgaans aanbevolen tags op te nemen in de HTML code onder het mom van “baat het niet dan schaadt het niet”.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close