Loader

Wat is low quality content?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Low quality content is de Engelse term voor “lage kwaliteit content”. Dit betreft webpagina’s die een lage kwaliteit bieden volgens het Google algoritme. Hoewel de graadmeter voor kwaliteit altijd subjectief zal zijn, biedt het zeker voordeel voor de aanbieder om zoveel mogelijk te voldoen aan de richtlijnen van de zoekmachine. Dit zal de vindbaarheid vergroten. Wat is low quality content en hoe kun je pagina’s van lage kwaliteit verbeteren?

Definitie low quality content

Wat de ene persoon prachtig vindt kan de andere persoon vreselijk vinden. Daarom zijn verschillende stijlen kleding, muziekgenres en smaken chips, om maar enkele voorbeelden te noemen. Hoewel over smaak niet valt te twisten, zijn er vaak wel universele kenmerken van kwaliteit te bepalen. Dat geldt ook voor webpagina’s; low quality content wordt niet gewaardeerd door bezoekers en zal daarmee ook niet interessant zijn voor zoekmachines.

Wat is goede (of slechte) content voor Google?

Hier zijn enkele criteria die bepalen of je kunt spreken van “low quality content”:

  • Wanneer een pagina een directe kopie lijkt te zijn van een andere pagina is dat een slecht teken, ook wel duplicate content.
  • Niet alleen het woordgebruik moet uniek zijn, wanneer de boodschap uniek is zal deze pagina beter scoren.
  • Wanneer andere sites met autoriteit linken naar jouw pagina is dat een graadmeter voor kwaliteit, ook wel backlinks.
  • Pagina’s die uiteenlopende soorten informatie bieden zonder duidelijke focus worden doorgaans gezien als “clickbait” en niet als kwalitatief goede content.
  • Als iemand na het bezoeken van een pagina niet verder zoekt naar dat onderwerp is de vraag blijkbaar beantwoord. Dat is een teken van kwaliteit.

De techniek is ook van belang

Bovenstaande meetpunten zijn vooral inhoudelijke criteria, daarnaast spelen ook technische aspecten een rol bij het bepalen van high of juist low quality content. Denk aan pagina’s die snel of langzaam laden, met of zonder responsive design, “schone” HTML en nog veel meer.

Met veel low quality content zul je niet goed scoren in Google. Met minder maar wel hoge kwaliteit content maak je meer kans op een hoge ranking, het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij zoekmachine optimalisatie.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close