Loader

Wat is local SEO?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

SEO staat voor Search Engine Optimization ofwel Zoekmachine Optimalisatie. Bij local SEO betreft het lokale optimalisatie waarbij vaak lokale winkels of diensten worden aangeboden. De strategie voor op locatie gebaseerde optimalisatie wijkt af van standaard methoden. Wat is local SEO en hoe werkt dit in de praktijk?

Definitie local SEO

Met zoekmachine optimalisatie is het de bedoeling om een website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te krijgen wanneer er een specifieke zoekopdracht wordt gegeven. Bij webshops zal de focus op producten liggen, bij een winkel zal de focus meer op de locatie van de klant liggen. Met local SEO wordt rekening gehouden met de fysieke locatie van de persoon die zoekt, en het verzorgingsgebied van de aanbieder.

Local SEO in de metadata en content

De standaard manier om lokale zoekmachine optimalisatie toe te passen is om overal een plaatsnaam achter te zetten. Denk aan “Schilder in PLAATSNAAM” in plaats van “schilderwerken Jansen”. Wanneer je als klant op zoek bent naar een schilder zul je vaak ook de plaatsnaam in de zoekopdracht gebruiken. Bedrijven die actief zijn in een groot gebied maken daarom vaak vrijwel identieke pagina’s met steeds een andere gemeente zoals “Schilder in Amsterdam” en “Schilder in Rotterdam”.

Andere vormen van lokale optimalisatie

Google helpt lokale ondernemer een handje door de kaart boven de normale zoekresultaten te plaatsen. Wanneer je als restaurant het adres instelt in de Google account informatie zal deze worden weergegeven bij een lokale zoekopdracht. De persoon die het restaurant zoekt hoeft niet eens een plaatsnaam in te geven wanneer locatiebepaling actief is. Het is daarom van belang voor winkels en lokaal gerichte aanbieders om hun adresgegevens op hun eigen website en in online profielen op te nemen.

Volgens Google zoekt bijna tachtig procent naar lokale winkels, producten of diensten, het kan dus veel voordeel bieden om als lokale aanbieder online goed vindbaar te zijn.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close