Loader

Wat is een leadmagneet?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een leadmagneet of “lead magnet” is een aanbod die potentiële klanten moet overhalen om een actie te ondernemen. Leadmagneten kunnen interessante informatie bieden, een gratis dienst of andere aantrekkelijke ervaring. Dit aanbod moet van een dusdanige kwaliteit zijn dat een consument hiervoor bereid is contactinformatie zoals een emailadres te delen met de aanbieder. Wat is leadmagneet en welke “magneten” worden toegepast bij internet marketing?

Definitie leadmagneet

Een andere term voor leadmagneet zou “aas” kunnen zijn, de aanbieder is in feite aan het vissen naar potentiële klanten. Hoe aantrekkelijker het aas, hoe groter de kans dat een vis zal toehappen. Het doel is om leads te verzamelen die vervolgens weer geconverteerd kunnen worden tot betalende klanten.

Voorbeelden van lead magnets

Hier zijn enkele leadmagneten die vaak toegepast worden:

  • EBook: Een digitale publicatie die als download beschikbaar wordt gesteld. Hierin wordt vaak relevante informatie gegeven die aansluit bij het onderwerp of de sector waarin de aanbieder actief is. De informatie is doorgaans laagdrempelig van aard.
  • Infographic: Dit is een visualisatie van informatie waarbij vaak complexe data inzichtelijk gemaakt wordt door het gebruik van afbeeldingen, korte teksten of titels, vaak in de vorm van een soort flowchart. Een aantrekkelijke visuele presentatie is van belang voor dit soort content.
  • Slideshow: Met een diavoorstelling kun je stap voor stap informatie geven over een onderwerp. In veel opzichten kan de inhoud van een slideshow overeenkomen met een eBook, met het verschil dat een diavoorstelling niet gedownload kan worden.
  • Productvergelijking: Wanneer potentiële klanten interesse hebben in jouw merk, product of dienst, kun je een productvergelijking aanbieden met zowel producten die je zelf aanbiedt maar ook van concurrenten. Dit maakt vergelijken eenvoudig voor de consument, je creëert als aanbieder direct een band.
  • Quiz: Onderzoeken, enquêtes en quizzen worden vaak als leadmagneet toegepast via social media. Door een aantal eenvoudige vragen te beantwoorden kan de participant snel iets leren over een product, dienst, of over zichzelf.

Met een leadmagneet bied je gratis informatie, producten of diensten aan in ruil voor contactinformatie. Dit is een mooi onderdeel in een online strategie.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close