Loader

Wat is Internetmarketingstrategie?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een Internetmarketingstrategie staat voor een strategische aanpak om marketing en promotie inspanningen op het internet gestructureerd ten uitvoer te brengen, met als doel de vooraf bepaalde doelstellingen te behalen. Dit proces wordt uitgevoerd door internet marketing bureaus, waarbij diverse methoden worden ingezet om een overkoepelende strategie te bepalen. Wat is de betekenis van Internetmarketingstrategie en waar kan deze strategie uit bestaan?

Wat is Internetmarketingstrategie?

Je kunt een banner publiceren, of een zoekmachine advertentie plaatsen, maar welk effect heeft dit? En zou het beter zijn om direct via meerdere kanalen te adverteren? Met zoveel mogelijkheden kan het ingewikkeld zijn om de meest geschikte aanpak te kiezen. Met een doordachte Internetmarketingstrategie kan het budget optimaal worden besteed, met het hoogst mogelijke rendement. Bij het bepalen van een strategie komen verschillende zaken aan bod waaronder:

  • Er wordt bepaald wat de huidige merkidentiteit is, en hoe een organisatie zich online wil profileren.
  • De doelgroep om te benaderen wordt bepaald. Dit kan heel breed zijn, of juist met een specifieke focus. Het samenstellen van een buyer persona is bijvoorbeeld een optie.
  • Op basis van concurrentie onderzoek kan de strategie aangepast worden. Daarbij kan worden besloten om hetzelfde te doen, of om juist bewust een andere weg in te slaan.
  • Op basis van de doelstellingen en doelgroep kunnen de juiste kanalen worden gekozen. Zo kan een advertentie op Facebook een heel ander publiek aanspreken dan een zoekmachine advertentie.
  • Al tijdens een lopende campagne kan met de analyse worden gestart, ook kan de strategie bijgesteld worden wanneer dit wenselijk blijkt te zijn.

Hoe worden de resultaten bepaald?

Of de Internetmarketingstrategie effectief is kan met internet campagnes behoorlijk goed in kaart worden gebracht. Dit is wel afhankelijk van de vooraf gestelde criteria. Denk aan een aantal kliks, een hogere conversie ratio of trending topics op social media. Omdat adverteren via internet vaak via meerdere kanalen tegelijkertijd plaatsvindt, vereist het bepalen van de resultaten specifieke kennis.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close