Loader

Wat is een Hosting provider?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een Hosting provider is een bedrijf dat diensten levert aan personen en bedrijven die een website online willen plaatsen. Naast serverruimte mogen ze ook domeinnamen registreren, en andere diensten aanbieden op basis van standaard pakketten en/of maatwerk oplossingen. Wat is een Hosting provider en hoe bepaal je de beste aanbieder?

Wat is een Hosting provider?

Om een website online te plaatsen is het haast onvermijdelijk dat er een Hosting provider ingeschakeld wordt. Zo mogen domeinnamen alleen door erkende registranten worden aangevraagd. Deze aanbieders leveren naast ruimte op hun eigen servers ook aanvullende diensten zoals mailboxen en beheer, webdesign, en het installeren van VPN of andere maatwerk oplossingen. Per Hosting provider kan het aanbod verschillen. Wanneer een klant wil overstappen naar een andere Hosting provider is dit mogelijk. Voor het overzetten van een domein zal een ‘verhuistoken’ ter beschikking worden gesteld om de transitie mogelijk te maken.

Servers met maatwerk opties

Normaal gesproken kan een klant niet kiezen waar de website gehost wordt. Een Hosting provider kiest op welke server de data wordt geplaatst. Voor specifieke toepassingen is dit niet altijd toereikend. Het is ook mogelijk om voor maatwerk te kiezen, zo kun je een OVH server in verschillende configuraties afnemen. Een Dedicated server bijvoorbeeld, hiermee reserveert de klant een server die alleen voor die klant gebruikt wordt. De Hosting provider zal zorg dragen voor het onderhoud. Naast expertise kan deze oplossing goedkoper uitvallen dan zelf een server onderhouden binnen de organisatie.

Wat is de beste Hosting provider?

De beste Hosting provider voor 2020 zal niet voor iedere klant dezelfde zijn. Sommige providers bieden de laagste tarieven aan, maar kunnen niet altijd de beste snelheid garanderen. Soms is er behoefte aan een lokale helpdesk of service op locatie, dan vallen buitenlandse aanbieders automatisch af. Het is overigens mogelijk en zelfs waarschijnlijk dat lokale Hosting providers ook servers in het buitenland onderhouden. Het internet is namelijk een wereldwijd netwerk, afstand is niet altijd de bepalende factor.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close