Loader

Wat is Hit?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Hit staat voor een aanvraag van een bestand via een browser. Er kan een webpagina worden opgevraagd, een afbeelding, script of CCS. Daarnaast wordt H.I.T. als afkorting gebruikt voor High Intensity Training, of als Heparin Induced Thrombocytopenia in medische kringen. Het is ook een woord om een succesvolle actie, product of dienst te beschrijven. Wat is een hit en hoe waarom wordt het als meetcriterium niet meer gebruikt voor SEO?

 

Wat is Hit?

De betekenis van ‘hit’ wat betreft internetverkeer is in principe heel eenvoudig. Wanneer er een aanvraag vanaf een server plaatsvindt wordt dit als een hit beschouwd. In de begintijd van het internet leek dit een redelijk betrouwbare maatstaf om de populariteit van websites te meten. Het bleek als vergelijkend meetpunt toch minder goed te functioneren omdat het aantal bestanden per individuele webpagina flink kan afwijken. Een pagina met veel bestanden leek populairder dan een pagina met minder bestanden, die wel vaker bezocht werd. Hits tellen werd vervangen met andere criteria zoals pageviews, unieke bezoekers of unieke sessies. Deze meetpunten gaan meer uit van praktisch gebruik door personen, niet langer van het opvragen van data vanuit een client / server perspectief. Eenvoudig gesteld is ‘hit’ een meting op technologisch vlak, terwijl een pageview, bezoeker of sessie persoonsgebonden meetpunten zijn.

Populaire hits voor SEO

Toch kan de betekenis van hit nog steeds worden toegepast op zoekmachine optimalisatie. En dan gaat het met name over viral content en de daaruit voortvloeiende viral marketing. Zo is een muziekvideo van Rick Astley enorm vaak bekeken. Tenminste, de eerste paar seconden, want de meeste hits komen niet van een grote schare Astley fans. In 2007 werden internetgebruikers die op zoek waren naar een video over het spel Grand Theft Auto IV verrast met een link naar “Never Gonna Give You Up”, een nummer van Rick Astley uit 1987. Deze grap groeide uit tot een fenomeen genaamd ‘Rickroll’ en zou nog jarenlang in verschillende vormen terugkeren. Zo had Astley in zijn carrière tweemaal een enorme hit in twee betekenissen van het woord.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close