Loader

Wat is HIPPO?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

HiPPO (met een kleine letter ‘i’), staat voor Highest Paid Person’s Opinion of Highest Paid Person in the Office. Het is een verwijzing naar de persoon die de hoogste in rangorde is bij een bedrijf, waar ondergeschikte werknemers naartoe gaan wanneer er een beslissing genomen moet worden. Wat is een HiPPO en wat betekent deze persoon en functie voor een organisatie?

Wat is HiPPO?

De definitie van HIPPO kan verschillen per onderwerp én schrijfwijze. Met kleine letters geschreven is het een afgekorte versie van hippopotamus, het Engelse woord voor nijlpaard. Wanneer het volledig met hoofdletters wordt geschreven is het een acronym voor Habitat Loss, Invasive Species, Pollution, Human Population, en Overharvesting. Dit is een term die binnen de discussie omtrent biodiversiteit regelmatig gebruikt wordt. Dan is er nog de acronym HiPPO waarbij de letter ‘i’ zonder hoofdletter wordt geschreven omdat het deel uitmaakt van het eerste woord. Deze afkorting kan op twee manieren worden uitgelegd:

  1. Highest Paid Person’s Opinion
  2. Highest Paid Person in the Office

Als afkorting is HiPPO in beide gevallen niet compleet geslaagd wat betreft de grammatica, het is wel een herkenbare term die met een beetje fantasie in context gebracht kan worden met het onderwerp.

Hoogste Persoon op Kantoor

De meeste bedrijven kennen een verticale organisatiestructuur met verschillende lagen van autoriteit en zeggenschap. Een hogere functie betekent meer invloed in het proces, wat doorgaans ook gepaard gaat met een hoger salaris. Wanneer een werknemer een keuze moet maken, en niet de autoriteit heeft om zelfstandig tot een beslissing te komen, dan zal de werknemer contact opnemen met de HiPPO. Dit kan een afdelingshoofd zijn, of de directeur. Het aanspreekpunt is afhankelijk van de structuur binnen de organisatie. Met name de definitie waarin het wordt ‘mening’ voorkomt geeft duidelijk aan dat een collega met een hoger salaris ook automatisch meer invloed heeft. HiPPO kan als neutrale term gebruikt worden, in praktijk gaat er doorgaans een negatieve connotatie mee gepaard. Het gaat immers niet om kennis en expertise, maar om het bedrag op een loonstrookje.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close