Loader

Wat is Hard Copy?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Hard Copy staat voor een permanente reproductie of kopie van een fysiek of digitaal document op een ander fysiek medium. Dit kan een boek zijn, magazine, krant of uitgeprint PDF bestand. Wat is de betekenis van Hard Copy en welke media vallen hier juist niet onder?

Definitie Hardcopy

Met een camera kun je een foto maken op een SD kaart. Die foto kun je weergeven op een PC met beeldscherm. Wanneer deze foto vervolgens wordt uitgeprint op papier zal het pas Hard Copy zijn. Dit is een fysiek object dat bedoeld is als een kopie van een document of foto. Wanneer je met een Polaroid camera een foto maakt zal deze opname direct worden afgedrukt op fotopapier. Hoewel het in dit geval geen kopie betreft van een bestaand document, spreken we ook hier van Hard Copy.

Wat is geen Hard Copy?

Bij computers wordt onderscheid gemaakt tussen hardware en software. Hoewel diskettes, CD’s HDD’s en SSD’s allemaal fysieke opslagmedia zijn, spreken we hier niet van Hard Copy omdat de digitale data niet permanent van aard is.

Hardcopy is ook niet hetzelfde als Hardcover, wat staat voor een boek met een harde kaft. Hiermee wordt onderscheid gemaakt met Paperback edities die voorzien zijn van een dunnere, zachte kaft zonder omslag. Zowel Hardcover als Paperback boeken zijn wel beide voorbeelden van de betekenis van Hard Copy.

Kritiek op fysieke documenten

Met de toenemende populariteit van tablets en e-readers is het gebruik van fysieke documenten onder vuur komen te liggen. Boeken zijn bijvoorbeeld veel zwaarder dan een collectie e-books op een e-reader, daarnaast wordt ook de term ‘dead trees’ ofwel ‘dode bomen’ gebruikt als negatieve beschrijving van fysiek drukwerk en prints. Papier is niet doorzoekbaar zoals een digitaal document, en niet meer aan te passen. Ondanks de digitale revolutie zijn het juist webshops als Amazon en Bol.com die de verkoop van boeken juist enorm in de hand hebben gewerkt.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close