Loader

Wat is een Google Search Console?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Google Search Console is een gratis dienst waarmee je de positie van een website kunt bekijken met als doel de ranking van de website op peil te houden. Hoewel je ook zonder Google Search Console in de zoekresultaten zult verschijnen, maakt deze analysetool het wat eenvoudiger om te doorzien hoe Google omgaat met de informatie op jouw website. Wat is Google Search Console en welke voordelen biedt deze tool?

Definitie Google Search Console

Zoekmachine optimalisatie is niet zo eenvoudig te voorspellen, met Google Search Console kun je niet alleen zien hoe jouw website presteert, maar ook wat je kunt doen om de kwaliteit van jouw site (voor zoekmachines) te verbeteren. Dit is slechts één van de tools van Google die je kunt gebruiken om jouw website te optimaliseren voor zowel bezoekers als zoekmachines.

Voordelen om Google Search Console te gebruiken

  • Bekijk of Google toegang heeft tot jouw website.
  • Meld nieuwe content aan voor indexatie door de zoekmachine.
  • Verwijder content die je niet in de zoekresultaten wilt laten zien.
  • Maak content met een gunstig effect op de positie in Google.
  • Beheer de website zonder de ranking negatief te beïnvloeden.
  • Houd de website vrij van spam en malware voor een opgeruimde site.

Niet noodzakelijk, wel makkelijk

Het is niet nodig om gebruik te maken van Google Search Console om pagina’s te laten indexeren, dit gebeurt automatisch door bots en crawlers. Je kunt wel volledige sitemaps en individuele URL’s aanmelden voor indexatie zodat Google de meest recente informatie laat zien. Daarnaast zie je direct waar mogelijke zwakke plekken op de website zich bevinden, met tips om deze te verbeteren. Er zijn diverse monitoring tools beschikbaar om jouw website onder de loep te nemen.

Google Search Console geeft je meer inzicht over de wijze waarop Google jouw website beoordeeld, zo kun je een hogere zichtbaarheid bereiken in deze zoekmachine.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close