Loader

Wat is Geotagging?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Geotagging is een proces waarbij geografische informatie wordt toegevoegd aan een bestand zoals een foto of video, in de vorm van metadata. Doorgaans zullen de lengte- en breedtegraad worden opgenomen in deze informatie, ook kunnen hoogte, positie en plaatsnamen in de Geotag worden opgenomen. Wat is Geotagging en hoe kun je deze informatie toevoegen of juist verwijderen?

Definitie Geotagging

Wanneer je tussen duizenden vakantiekiekjes een foto tegenkomt die je niet helemaal kunt plaatsen, dan kan het een flinke puzzel worden om de locatie te achterhalen. Met Geotagging wordt het werk al direct uitgevoerd bij het maken van de foto. Zo zullen de meeste smartphones de geografische locatie bepalen, en dit in de vorm van onzichtbare metadata opslaan als onderdeel van het bestand. In het fotoalbum kunnen foto’s vervolgens worden ingedeeld op locatie, of in een tijdvak. Deze informatie is daarmee praktisch voor de meeste gebruikers, al kan het wel inbreuk maken op de privacy.

Alles met een tag

Hoewel foto’s en video’s de meest voor de hand liggende mediatypes zijn om Geotagging informatie aan toe te voegen, kan het ook gebruikt worden voor SMS berichten, DNS configuratie, HTML pagina’s of andere bestanden. De locatie kan bepaald worden via GPS, maar ook via WiFi hotspots. Actiecamera’s zullen naast positie ook vaak de hoogte en/of snelheid opslaan.

Geotags en privacy

Eigenaars van een camera met Geotagging functionaliteit kunnen kiezen om deze informatie op te slaan. Het is ook mogelijk om met photo geotagger software zoals Geosetter zelf informatie toe te voegen. Wanneer je niet op de hoogte bent dat deze informatie deel uitmaakt van het bestand, en je foto’s bijvoorbeeld deelt via Facebook, dan wordt de locatie ook direct prijsgegeven. Dit kan met name voor foto’s die direct na opname worden gedeeld inbreuk maken op de privacy. Naast achteraf toevoegen van Geotagging informatie, is het ook mogelijk om deze data te wissen alvorens de foto’s verder te verspreiden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close