Loader

Wat is Garantie?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Garantie is een waarborg dat een product van een bepaalde kwaliteit is, en dat de leverancier garant staat voor de beloofde werking en een acceptabele levensduur van dit product. Naast wettelijke garanties kunnen er ook extra waarborgen door een leverancier of producent van toepassing zijn. Wat is de Wettelijke Garantie en hoe verschilt dit met andere waarborgen?

Definitie Garantie

In Nederland moeten producten voldoen aan de Wettelijke Garantie. Een consument heeft recht op een goed product. De definitie van Garantie is niet altijd zwart-wit te stellen, de overheid hanteert deze voorwaarden:

  • Het product moet compleet geleverd worden.
  • Het product mag bij ontvangst niet beschadigd zijn.
  • Het product mag niet stuk zijn bij levering.
  • Het product moet werken naar de opgegeven specificaties.

Er zijn behoorlijk wat subjectieve factoren die deel uitmaken van de Wettelijke Garantie. Zo moet de informatie vanuit de verkoper of in reclame uitingen juist zijn. In advertenties worden kenmerken vaak mooier voorgespiegeld dan ze in werkelijkheid zijn, met kreten die inhoudelijk weinig inhoud hebben. Het merk telt ook mee, van een merkartikel kan een berekenbare kwaliteit verwacht worden. De prijs is een factor, je kunt van een goedkoop product niet zomaar dezelfde kwaliteit verwachten als een gelijksoortig artikel met een hogere prijs. Dan is er ook nog onderscheid te maken tussen nieuwe en gebruikte producten. Binnen 6 maanden moet de verkoper bewijzen dat de klant schuldig is, na 6 maanden moet de koper bewijzen dat het product niet deugt. De wettelijke termijn kan per product verschillen, op veel gebruiksartikelen is 2 jaar standaard garantie de norm. Daarbij kunnen specifieke onderdelen en accessoires uitgesloten worden van de garantiebepalingen.

Extra waarborg

Je kunt een extra MediaMarkt of Coolblue garantie kopen bij een product. Veel aanbieders hanteren dergelijke regelingen. Hiermee kan de standaard termijn verlengd worden, of er worden additionele diensten geleverd zoals een pick-up-and-return service. Deze overeenkomsten worden gesloten tussen de koper en de verkoper, en staan los van de wettelijke garantiebepalingen.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close