Loader

Wat is Funshopping?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Funshopping staat voor een wijze van winkelen waarbij het traject naar een aankoop toe minstens zo belangrijk is als het product dat daadwerkelijk wordt aangeschaft. Veel winkels richten de locatie op een wijze in dat klanten zich prettig voelen, met de bedoeling meer klanten te trekken en de verkoop te stimuleren. Wat is Fun Shopping en hoe werkt dit bij online winkelen?

Definitie Funshopping

Volgens historici waren er vroeger jagers en verzamelaars. Terwijl de jagers op zoek gingen naar dieren om ‘s avonds op te peuzelen, waren er de verzamelaars die liever bessen gingen plukken om een voorraadje aan te leggen. Retailers spelen graag in op deze ‘oerdriften’ en richten winkels zodanig in dat shopping op een avontuur lijkt. Bij Funshopping staat het plezier van producten bekijken voorop voor de klant, de aanbieder kan hier gebruik van maken om verkopen te stimuleren.

Naar de winkel als uitje

Sommige mensen gaan graag naar een pretpark in het weekend, andere mensen gaan naar de stad voor Funshopping. Daarbij zijn er personen, vrienden of gezinnen die winkel in, winkel uit lopen zonder een artikel aan te schaffen, er zijn ook klanten die steeds met een extra tas naar buiten komen. Funshopping is winkelen zonder vooropgezet doel om een aankoop te verrichten, het proces van winkelen is de voornaamste stimulans. Om dit gedrag in de hand te werken worden sommige winkels ingericht met een specifieke looproute, of voorzien van een horecagelegenheid. Gratis toegang tot een winkel betekent lang niet altijd een goedkope dagtrip, winkels spelen handig in op de verzamel instincten die bij vele mensen ingebakken zit.

Online winkelen voor fun

De definitie van Funshopping in de retail is redelijk eenvoudig te bepalen, online werkt het anders. Winkelen online is doorgaans een individuele bezigheid, het gebrek aan fysieke aanwezigheid en optie om direct met een gevulde tas huiswaarts te keren maakt Funshopping lastiger in webshops. Winkels trachten hetzelfde gevoel op te wekken met vaak wisselende acties, dagaanbiedingen of kortingen als beloning voor nieuwe of juist trouwe klanten.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close