Loader

Wat is Foward?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Forward is een term die gebruikt wordt om het doorsturen van een e-mail bericht te beschrijven. Het vormt samen met Reply en een nieuwe mail opstellen de basis van e-mailverkeer. Wat is de definitie van Forward en hoe wordt deze functionaliteit toegepast in zowel mailprogramma’s als bij papieren poststukken?

Definitie Forward

Forward betekent letterlijk “voorwaarts”. Het is ook een Engelstalige term om een positie in bijvoorbeeld voetbal aan te duiden. Bij de term To Forward gaat het over e-mail verkeer. In de Nederlandse taal wordt de term ‘Doorsturen’ gebruikt. Een ontvangen e-mail kan worden doorgestuurd naar een andere ontvanger. Het is daarmee niet hetzelfde als een Reply of Beantwoorden. Bij die functie wordt een ontvangen mail retour gezonden naar de originele ontvanger, voorzien van aanvullende content.

Wijze van doorsturen

Een doorgestuurde e-mail is herkenbaar aan de letters ‘FW’ in de onderwerpregel. Deze letters zullen standaard toegevoegd worden door het mailprogramma, al is het wel mogelijk om deze toevoeging handmatig te verwijderen. Het is zo duidelijk zichtbaar dat het een kopie van een mail betreft, de ontvanger is niet de persoon waar de mail oorspronkelijk aan gericht was. De originele ontvanger heeft wel de gelegenheid om een bericht toe te voegen aan het oorspronkelijke bericht.

Forwarding

Er worden veel mails over en weer verzonden, mailboxen kunnen overvol raken. Met e-mail Forwarding is het mogelijk om inkomende berichten direct door te sturen naar het gewenste adres. Er kan een filtering gemaakt worden op basis van onderwerp, begunstigde of ander criterium. Voor de verzender biedt dit een vereenvoudigde wijze van communiceren omdat het niet nodig is om meerdere mailadressen te gebruiken. Omdat de eindbestemming te wijzigen is, kan snel een andere begunstigde worden bepaald.

Doorsturen op papier

Naast elektronische mail is het ook mogelijk om papieren post door te laten sturen. Bijvoorbeeld bij een verhuizing. Het is hierbij mogelijk om te kiezen welk type post wordt doorgestuurd en voor welke periode.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close