Loader

Wat is Foursquare?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Foursquare Labs is een Amerikaans technologie bedrijf dat met name bekend is vanwege de stadsgids die ze in 2009 introduceerde. Naast software gericht op consumenten is het verdienmodel voornamelijk gericht op het vergaren van gebruikersdata die ze verkopen aan bedrijven. Wat is Foursquare en waar komt deze naam vandaan?

Definitie Foursquare City Guide

De definitie van Foursquare is letterlijk een gebouw met een vierkante vorm en een solide uitstraling. De applicatie City Guide is een zoekmachine die gericht is op lokale zoekresultaten met een social media element. Gebruikers worden aangemoedigd interessante locaties te delen waar een spelelement aan is  toegevoegd. De invulling van Foursquare City Guide ligt in lijn met de originele software die in 2009 werd geïntroduceerd.

Swarm

In 2014 kwam er nog een aanvullende applicatie bij genaamd Foursquare Swarm, die gebruikers eerder bezochte locaties laat vastleggen als een ‘lifelog’. Dit is een soort dagboek op basis van locaties, gebruikers kunnen eenvoudig zien welke plekken ze bezocht hebben en op welk moment, met de optie om deze informatie te delen met vrienden. Hoewel de twee applicaties los van elkaar functioneren zal de content verder gepersonaliseerd worden wanneer ze naast elkaar worden gebruikt.

Marsbot

Deze nieuwe applicatie werd in 2016 gelanceerd, en geeft volgens Foursquare oprichter Crowley de toekomstvisie van het bedrijf aan. In Marsbot wordt het eenvoudig gemaakt om nieuwe locaties te ontdekken door de historie van de gebruiker te analyseren en op basis daarvan contextuele informatie te sturen. Het doel van deze app is niet om vragen te beantwoorden, maar vooral om suggesties te geven en nieuwe plekken in de buurt te bezoeken.

 

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close