Loader

Wat is Flash?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Flash betekent letterlijk ‘flits’, de definitie van Flash kan per context verschillen. Zo kan het van toepassing zijn op tijd, met bijvoorbeeld een Flash-forward of een Time-flash. Dit is een dankbaar onderwerp voor films, daarnaast is het ook een manier om prognose- en analysemethoden te omschrijven. Het is ook de naam van een internet plugin die in 2020 officieel beëindigd werd. Wat is Flash en waarom is Adobe gestaakt met ondersteuning van deze plugin?

Definitie Flash

Gebruikers van het internet rond de eeuwwisseling zullen als eerste denken aan de Flash plugin. Dit stukje software maakte het mogelijk om complexe interactieve animaties en websites ontwikkelen. De plugin werd ontwikkeld door Macromedia en zou later overgenomen worden door Adobe. Het SWF bestandsformaat bood ruimte voor scherpe vectorafbeeldingen en animaties, preloading, action scripting en nog veel meer. De plugin begon ooit als eenvoudige animatie tool, en groeide snel uit tot een ‘must have’ plug-in voor veel websites.

Ondergang van het SWF formaat

Na verloop van tijd was de glans een beetje van de flitsende plugin verdwenen. Apple nam de gewaagde stap om ondersteuning voor Flash te staken. Andere bedrijven zouden snel volgen, tot het moment dat de plugin nauwelijks meer een rol van betekenis speelde. De ontwikkeling van HTML5 heeft uiteindelijk geleid tot een definitief einde van het SWF formaat in 2020. De optie voor scripting werd regelmatig misbruikt door hackers, daarmee kwam de plugin regelmatig in een kwaad daglicht te staan.

Marketing en tijd

In marketing worden voortdurend prognoses en analyses gemaakt. Op basis van data uit het verleden kunnen resultaten worden bepaald, door een Flash Forward toe te passen kunnen deze resultaten doorberekend worden naar de toekomst. Met een Time Flash wordt er een moment in tijd genomen. Superheld “The Flash” kan de tijd ‘stil doen staan’ omdat hij zelf zo snel beweegt. De wereld om hem heen lijkt te bevriezen, wat gelegenheid biedt om de omringende informatie nauwkeurig te analyseren.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close