Loader

Wat is een Flaptekst?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een Flaptekst betekent letterlijk de tekst aan de binnenzijde van de papieren omslag van een boek. Hier wordt een korte samenvatting van een boek opgenomen, die op een veelal lovende wijze geschreven is, met soms ook fragmenten uit recensies, aanprijzingen of een korte biografie van de auteur. Wat is een Flaptekst en hoe vertaalt zich dit naar de digitale wereld?

Definitie Flaptekst

Een hardcover boek is vaak voorzien van een papieren omslag. De binnenzijde van deze omslag bevat de Flaptekst van het boek. Het is in basis een promotioneel middel om de potentiële lezer over te halen het boek aan te schaffen. Daarom zal deze tekst doorgaans een zeer positieve insteek hebben, met vaak ook additionele tekst om de positieve aspecten van het boek verder te benadrukken. Bij een paperback editie zonder omslag wordt deze tekst als achterflap van het boek gebruikt, wat direct zonder openen leesbaar is.

Digitale boek promotie

Via online boekwinkels als Amazon, Bol en Kobo is het mogelijk om boeken en tijdschriften via internet te downloaden, en in standaard boekformaat en indeling te lezen. Omdat er geen fysieke omslag aanwezig is, zal de traditionele Flaptekst op een andere wijze worden aangeboden. Dit kan een losse tekst zijn als beschrijving van het product, het kan ook worden opgenomen worden als digitale print van de fysieke omslag. Online boekwinkels maken vaak gebruik van een ‘inzage exemplaar’, waarbij een beperkte selectie van de pagina’s bekeken kan worden. Dit komt overeen met door een boek bladeren in een fysieke winkel. De digitale Flaptekst van het boek zal ook zeker niet ontbreken.

Blurb

In de Engelse taal wordt gesproken van een ‘blurb’, wat staat voor een korte, promotionele tekst die het boek in enkele zinnen aanprijst. Dit kan een fragment zijn uit het boek, of een citaat uit een recensie van het werk. Deze ‘blurbs’ zullen in het oog springen, en met weinig woorden de lezer overtuigen om een papieren of digitale versie van het boek aan te schaffen.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close