Loader

Wat is een Fee?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Fee is een Engels woord dat staat voor het bedrag dat betaald wordt voor het uitvoeren van een dienst. Bij online marketing kan hiermee een commissie bedoeld worden voor het aanbrengen van nieuwe klanten, of het genereren van kliks of impressies. Deze term wordt vaak gebruikt in relatie tot affiliate programma’s, waarin affiliates een bedrag uitgekeerd zullen krijgen voor het uitvoeren van vooraf bepaalde doelen. Wat is Fee en wanneer wordt dit bedrag uitgekeerd?

Definitie van Fee

We hebben het hier dus niet over een sprookjesfiguur met vleugeltjes, maar om een financiële transactie. Een Fee is een honorarium, vergoeding of commissie, dat wordt uitgekeerd wanneer er een prestatie is verricht. Dit woord wordt in veel sectoren gebruikt, vaak heeft het betrekking op een tussenpersoon. Denk aan een makelaar die bemiddelt tussen een kopende en verkopende partij.

Betalen voor adverteren

Het is geen geheim dat er betaald wordt door bedrijven om advertenties te plaatsen in verschillende media. Bij standaard advertenties, zowel online als offline, zal er uitbetaald worden ongeacht het succes van de campagne. Bij affiliate marketing wordt er alleen een Fee betaald op het moment dat het vooraf bepaalde doel daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

Affiliate marketing Fees

Een Affiliate is een persoon of bedrijf die producten of diensten van een andere leverancier aanbiedt aan het publiek. Wanneer er een verkoop tot stand komt zal er een Fee worden uitgekeerd. Dit zal doorgaans een vaststaand bedrag zijn. De hoogte van de vergoeding is sterk afhankelijk van het product of de dienst dat aangeboden wordt.

Wanneer wordt er uitgekeerd?

Bij affiliate marketing wordt doorgaans uitgekeerd nadat de prestatie is verricht, bij standaard adverteren is er sprake van een Front Fee. In dit geval wordt vooraf betaald aan de publicist, ongeacht of er inkomsten uit voortvloeien. Wanneer impressies van belang zijn bijvoorbeeld, en er geen directe behoefte is aan een daadwerkelijke conversie.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close