Loader

Wat zijn featured snippets?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een featured snippet is een antwoord op een vraag die gesteld wordt via Google. Wanneer iemand een vraag stelt via Google of zoekt op een specifieke term, zal de zoekmachine proberen hier direct een passend antwoord op te geven. Dit antwoord komt van een webpagina die volgens Google overeenkomt met de vraag. Wat zijn featured snippets, hoe kun je een pagina op deze (zichtbare) positie laten verschijnen en waarom is dit een goede vorm van SEO?

Definitie featured snippets

Wanneer er een zoekopdracht wordt gegeven kunnen er verschillende soorten resultaten verschijnen zoals een advertentie, een Google Maps kaart of een link naar een webpagina. Wanneer er een vraag wordt gesteld zoals “wat is…” verschijnt er direct een antwoord boven de zoekresultaten met een link naar de bron. Deze “snippet” ofwel “knipsel” is een fragment of korte samenvatting van een webpagina. Zo kan iemand snel antwoord vinden op een vraag zonder Google te verlaten. Omdat het slechts een fragment betreft zal doorklikken wel meer uitgebreide informatie geven, dit is een nieuwe vorm van zoekmachine optimalisatie.

Informatie aanbieden als SEO

De featured snippets komen niet altijd van het bovenste zoekresultaat, doorgaans wordt de bron wel als link ergens in de top vijf resultaten weergegeven. Hoewel Google de keuze voor het juiste antwoord niet openbaar heeft gemaakt kan dit voor een deel wel herleid worden. Zo moet de formulering in de tekst zoveel mogelijk een antwoord zijn op een vraag die via Google gesteld wordt. Bijvoorbeeld “wat zijn featured snippets” als vraag voor deze pagina. Daarnaast wordt ook de autoriteit van de bron getoetst, en wanneer deze website een groot aantal antwoorden geeft op gerelateerde vragen is de kans groter dat hier een featured snippet uit wordt genomen. Daarmee kan een blog met antwoorden op veelgestelde vragen, of een lijst met informatieve artikelen een goede manier zijn om de gewenste doelgroep te benaderen met objectieve informatie.

Featured snippets bestaan uit objectieve en feitelijke informatie waar wel een commercieel doel achter schuil kan gaan.

Wil je meer weten over featured snippets en over hoe je op featured snippets kunt inzetten met je SEO? Lees dan onze blog ‘Met featured snippets (helemaal) bovenaan in Google!‘.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close