Loader

Wat is Facebook?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Facebook is een social media platform dat wordt aangeboden door het gelijknamige Amerikaanse bedrijf. Met ruim twee miljard actieve gebruikers is dit de grootste social media dienst ter wereld. Dit platform wordt door bedrijven voornamelijk gebruikt voor content marketing. Wat is Facebook en welke rol speelt dit bedrijf in online marketing?

Definitie Facebook

Facebook werd opgericht in 2004 door enkele studenten aan de Harvard universiteit, momenteel is mede-oprichter Mark Zuckerberg nog steeds de directeur dit bedrijf. Deze gratis dienst voor consumenten biedt een aantal opties voor zowel particulieren als bedrijven om te adverteren. Daarnaast wordt (een deel van) de uitgebreide gebruikersinformatie verkocht aan derden voor commerciële doeleinden. Met meer dan twee miljard actieve gebruikers is Facebook het meeste gebruikte social media platform met een focus op Engelstalige landen en West-Europa.

Meer dan Facebook

Sociale interactie is de sector waarin Facebook het meest actief is, met de Facebook feed als belangrijkste onderdeel. In de loop der jaren hebben ze ook andere producten gelanceerd en andere bedrijven aangekocht waarbij sociale interactie doorgaans een belangrijke rol speelt zoals:

  • Messenger: Een berichten diensten die direct gekoppeld is aan de Facebook account.
  • WhatsApp: Deze berichten App is momenteel in handen van Facebook, toch is een Facebook account niet vereist om deze dienst te gebruiken.
  • Instagram: Dit is een sociaal media platform dat ooit is begonnen als App om afbeeldingen te delen, na overname door Facebook zijn er steeds meer functies aan toegevoegd die met name voor commerciële partijen interessant kunnen zijn.
  • OculusVR: Dit is een bedrijf dat zich specialiseert in Virtual Reality software en hardware, hoewel de meeste functies niet direct gekoppeld zijn aan de standaard Facebook diensten zijn er wel koppelingen gemaakt zoals de weergave van 360 graden foto en video op de Facebook tijdlijn.

De gebruiker is het product

Net zoals bij Google is Facebook een gratis dienst waarbij gebruikersinformatie de grootste bron van inkomsten vormt. De reputatie van Facebook is daarbij onderhevig aan kritiek op de wijze waarop persoonlijke informatie wordt verzameld en verkocht. Facebook is voor online marketing nog steeds een belangrijk platform, de wijze van interactie met klanten verschilt doorgaans wel ten opzichte van traditionele vormen van adverteren.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.





 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close