Loader

Wat is een Facebook-pagina?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een Facebook-pagina is specifiek bestemd voor bedrijven, merken, organisaties en bekende personen, dus niet voor individuen zonder commercieel of ideëel belang. In veel opzichten verschillen deze pagina’s niet zoveel van standaard profielpagina’s, toch zijn er een aantal specifieke mogelijkheden die bij persoonlijke accounts niet mogelijk zijn. Wat is een Facebook-pagina, en waarom zou je een pagina op Facebook voor business maken?

Definitie van een Facebook-pagina

Facebook is oorspronkelijk bedacht als een digitaal ‘smoelenboek’ waar studenten hun eigen profiel aan kunnen toevoegen. Omdat gratis communicatie tussen personen niet echt een duurzaam inkomstenmodel is, heeft Facebook later de Facebook-pagina geïntroduceerd voor zakelijk gebruik. Deze pagina’s zijn niet bedoeld voor consumenten, om een dergelijke pagina in te richten zal er wel een persoonlijke account gekoppeld moeten worden. Het is dus niet mogelijk om zonder standaard Facebook account een Facebook-pagina te openen. Deze persoon moet een officiële vertegenwoordiger zijn van de organisatie, het bedrijf, merk of een bekend persoon.

Pagina Facebook voor business

Voor zowel zakelijke gebruikers als voor Facebook is het van belang dat berichten gezien worden. Hiervoor zijn een aantal gratis tools beschikbaar en optioneel betaalde functies. Zo kan een organisatie berichten inplannen voor een langere periode. Deze berichten kunnen vervolgens weer ‘gepromoot’ worden om ook buiten het bekende netwerk gezien te worden. Dit verschilt niet veel van adverteren via zoekmachines of andere sociale netwerken. Naast berichten is het mogelijk om een pagina op Facebook voor business te promoten. Omdat het verzamelen van ‘Likes’ en het delen van content een belangrijke rol speelt op dit platform, zal er naast betalen voor een hogere zichtbaarheid ook interactie en outreach nodig zijn om als publicist gezien te worden.

Facebook biedt de mogelijkheid om het aantal volgers te bekijken en statistieken per pagina en publicatie te analyseren. Het algoritme zal zelf ook suggesties bieden om de zichtbaarheid van of interactie met een pagina uit te breiden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close