Loader

Wat is Facebook feed?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

De Facebook feed is een lijst met diverse soorten berichten die centraal staan bij het gebruik van de Facebook social media dienst. Deze berichten worden afgestemd op de individuele gebruiker en vormen een combinatie van content van vrienden, informatie die overeenstemt met de persoonlijke interesses en gerichte advertenties. Wat is Facebook feed en hoe wordt bepaald welke informatie hier wordt weergegeven?

Definitie Facebook feed

De nieuwsfeed van Facebook is de kern van de gebruikerservaring bij dit social media platform. Het is een (grotendeels) chronologisch overzicht van berichten die per gebruiker zal verschillen. Deze lijst wordt gebaseerd op het persoonlijke profiel op basis van een zelflerend algoritme die content selecteert per gebruiker.

Vrienden van vrienden

Facebook werkt op basis van een vriendenlijst, de berichten van vrienden wegen zwaar mee bij het bepalen van de persoonlijke Facebook feed. Ook berichten die “vrienden van vrienden” plaatsen kunnen op de tijdlijn verschijnen wanneer deze content “geliked” wordt. Door berichten te “liken” en pagina’s van organisaties te volgen wordt de Facebook feed steeds persoonlijker ingericht. Er worden ook nieuwe contacten en pagina’s voorgesteld op basis van het profiel.

Online marketing op Facebook

Net zoals bedrijven hoog willen scoren in de Google zoekresultaten, willen organisaties ook zichtbaar zijn in de Facebook feed. Dit is mogelijk door te adverteren, waarbij er veel mogelijkheden bestaan voor doelgroep differentiatie op basis van locatie, leeftijd of interesses. Naast advertenties plaatsen is het ook mogelijk om als organisatie een community op te bouwen. Daarbij wordt er niet direct een product of dienst verkocht, het is meer een methode om contact te leggen en te onderhouden met de doelgroep.

Invloed op de Facebook feed

Omdat er een zelflerend algoritme achter de invulling van de nieuwsfeed schuilgaat, kan het lastig zijn om standaard SEO praktijken toe te passen op Facebook. Een Facebook marketing beleid kan onderdeel uitmaken van een overkoepelende online strategie, maar het is doorgaans niet het enige kanaal voor promotie.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close