Loader

Wat is een extensie?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een extensie is een uitbreiding of een aanvulling, deze term kan voor diverse doelstellingen gebruikt worden en er bestaan meerdere soorten extensies. Zo is er de toevoeging aan een bestandsnaam zoals .doc voor Word documenten, de landcode .nl bij domeinnamen en er zijn ook kleine programma’s die extra functionaliteit toevoegen aan een applicatie of browser. Wat is extensie en hoe worden deze toegepast?

Definitie extensie

In deze uitleg van de term “extensie” wordt de nadruk gelegd op online marketing en zoekmachine optimalisatie. Het is namelijk een vrij algemene term die voor uiteenlopende zaken wordt gebruikt. Dit zijn de drie meest relevante definities:

1. Bestand

Een Word document heeft als extensie .doc, sommige bestandstypes zijn zo nauw verweven met de extensie dat er geen onderscheid meer wordt gemaakt met het bestand op zich zoals een .pdf. Hoewel deze extensies op PC’s niet altijd standaard worden weergegeven, kan het wel van belang zijn voor het juist functioneren van computers en applicaties.

2. Domein

Bij domeinnamen zijn er zowel praktische als commerciële redenen om voor een specifieke extensie te kiezen. Een landcode als .nl zal meestal ook in de Nederlandse taal geschreven zijn met Nederlanders als primaire doelgroep, een .com domein is meestal een bedrijf dat nationaal of internationaal opereert. Daarnaast kun je ook kiezen voor een beschrijvende extensie zoals een .tv of .xxx top level domein. Hier is een ruime keuze in, hoewel ze lang niet zo populair en ingeburgerd zijn als de standaard domeinextensies.

3. Applicatie

Browsers zoals de Chrome browser van Google bieden vaak de mogelijkheid om plug-ins of extensies te installeren die de functionaliteit van de browser uitbreiden. Voor SEO is er bijvoorbeeld de Google Tag Assistent of de Moz Bar die analyse van websites eenvoudiger maakt.

Extensies worden gebruikt om bestanden en domeinnamen te beschrijven, en de functionaliteit van applicaties uit te breiden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close