Loader

Wat is een Epiloog?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een Epiloog is een toevoeging aan het einde van een literair werk met aanvullende informatie die betrekking heeft op het voorafgaande verhaal. Het kan een interne monoloog zijn van het hoofdpersonage, of een toelichting op de huidige situatie van de karakters uit het verhaal. Wat is de definitie van Epiloog en hoe wordt deze aanvulling gebruikt in verschillende media?

Definitie Epiloog

Een Epiloog is het tegenovergestelde van een Proloog, die juist aan het begin van een literair werk wordt opgenomen. Het is niet precies hetzelfde als een Nawoord, dit is een literaire vorm waarin de auteur op eigen titel een aanvulling toevoegt. Een Epiloog wordt in zowel boeken als in films of computerspellen vaak toegepast om de situatie van één of meerdere karakters uit het verhaal toe te lichten, na afloop van de gebeurtenissen die in het verhaal beschreven worden. Harry Potter is een bekend voorbeeld waarbij de relaties van de karakters na alle avonturen in de voorgaande boeken wordt beschreven.

Is een Epiloog nodig?

Voor veel lezers, kijkers of spelers kan een Epiloog een mooie afronding geven aan een verhaal. Het neemt wel de mogelijkheid voor een eigen interpretatie weg. Zo is het mogelijk dat de originele auteur afwijkende ideeën heeft over de vervolg situatie van de karakters, zeker wanneer de Epiloog sterk afwijkt van het verhaal dat hieraan vooraf ging. In comedies wordt deze vorm regelmatig gebruikt om een serie korte grappen toe te voegen die gebaseerd zijn op de karakters en hun specifieke eigenschappen.

Stinger of vooruitblik

Een Epiloog is niet hetzelfde aan een ‘stinger’ of vooruitblik zoals deze in de superheldenfilms veel gebruikt worden. Dit zijn korte segmenten tussen of na de aftiteling waarin wordt aangegeven wat er in een volgende film zal plaatsvinden. Het koppelen van individuele verhalen is naast een literaire keuze ook een marketing tool om het publiek aan een franchise te binden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close