Loader

Wat is Effectief?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Effectief betekent letterlijk doeltreffend of doelmatig. Wanneer dit woord wordt toegepast op communicatie moet worden voldaan aan een aantal basisprincipes om tot het beoogde doel te komen. In een boek van auteur Stephen Covey worden hiervoor 7 manieren van effectieve communicatie onderscheiden. Wat is Effectief en hoe wordt dit gebruikt in online correspondentie?

Definitie Effectief

Een doel behalen. Dit kan van toepassing zijn op het persoonlijk leven, er zijn ook zakelijke doelen die gesteld kunnen worden. Iemand kan zich voornemen om 20 kilo af te vallen, of om 20 nieuwe klanten te werven. Bij Effectief communiceren zijn er ook doelen te bepalen, niet alleen wat betreft het eindpunt maar ook wat betreft de wijze van communicatie. Om succesvol te zijn als ondernemer is communicatie onmisbaar. Je kunt hiervoor PR medewerkers en online marketing strategen inschakelen, het is ook zeker voordelig als een bedrijfsleider communicatief vaardig is. Effectief communiceren gaat niet alleen uit van informatie sturen, maar ook luisteren naar contacten, zakelijke relaties en natuurlijk ook klanten. Zeker bij online marketing strategieën is de invloed van de consument veel groter geworden, niet in de laatste plaats door het verzamelen en analyseren van internetverkeer.

7 manieren van Effectief communiceren

In 1989 publiceerde Stephen Covey het boek “The Seven Habits of Highly Effective People” of in de Nederlandse vertaling “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap”. De auteur heeft er zijn levenswerk van gemaakt om mensen te laten zien hoe ze de regie kunnen nemen over hun eigen leven. In dit boek worden 7 manieren van effectief communiceren gedefinieerd:

  1. Proactief zijn.
  2. Beginnen met het eindpunt in gedachten.
  3. Prioriteiten stellen.
  4. Uitgaan van win/win situaties.
  5. Begrijpen komt eerst, begrepen worden later.
  6. Samenwerken op een creatieve wijze.
  7. Scherp en alert blijven.

In 2004 zou er door veranderingen in de maatschappij nog een achtste punt toegevoegd worden; het vinden van je eigen roeping.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close