Loader

Wat is Dynamic Currency Conversion?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Dynamic Currency Conversion, afgekort als DCC, staat voor een transactie waarbij een bedrag van de standaard valuta wordt omgerekend naar de lokale valuta op het moment van aankoop. Een andere term voor DCC is CPC (Cardholder Preferred Currency). Wat is de betekenis van Dynamic Currency Conversion en wie profiteert van het voordeel?

Definitie Dynamic Currency Conversion

Valuta variëren van relatieve waarde. Zo kan de Euro ‘sterk’ staan ten opzichte van de Amerikaanse Dollar, of juist andersom. Bij aanschaf van een product of dienst in het buitenland zal een consument betalen in de lokale valuta, terwijl de creditcard of debetkaart in een andere valuta berekend wordt. Bij Dynamic Currency Conversion wordt de conversie direct berekend op basis van de valuta waarde op dat moment.

Duurder of goedkoper?

In principe lijkt het een eerlijke en transparante methode om valuta om te rekenen op het moment van aanschaf. Bij DCC zal MasterCard of Visa de conversie niet uitvoeren, ze laten dit over aan andere partijen. De werkelijke valuta conversie wordt aan de betalende partij bekend gemaakt, er kan wel een percentage of heffing bovenop komen om de transactie te verrichten. Voorstanders van deze methode om internationale betalingen te verrichten zien als pluspunten de transparantie voor de consument, en de wijze waarop kosten eenvoudig geregistreerd kunnen worden voor reizigers.

Andere methoden van conversie

Wanneer DCC of CPC niet wordt toegepast, dan kan de kredietverstrekker de conversie op een ander moment laten plaatsvinden. Zo kan voor de consument een nadelig dagtarief worden berekend, terwijl de kredietverstrekker pas enkele dagen later de conversie daadwerkelijk uitvoert op een meer gunstig tijdstip. De kosten voor de gebruiker kunnen hoger uitvallen bij Dynamic Currency Conversion, omdat er doorgaans extra kosten worden berekend door een opslag in percentage of middels een standaard bedrag. Bij DCC voor MasterCard is het mogelijk voor de klant om een klacht in te dienen wanneer de regels niet worden nageleefd.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close