Loader

Wat is dynamic content?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Met dynamic content wordt een pagina afgestemd op de individuele bezoeker. Dit gebeurt automatisch bij het opvragen van de pagina, met scripts en plug-ins kan een pagina deels of in zijn geheel worden ingevuld met als doel een gepersonaliseerde ervaring voor de bezoeker. Wat is dynamic content en hoe wordt dit gebruikt in de praktijk?

Definitie dynamic content

Een statische webpagina heeft voor iedere bezoeker dezelfde inhoud. Bij dynamic content is het mogelijk om de pagina voor ieder individu te personaliseren. Dat kan op basis van direct opvraagbare informatie zoals locatie of tijdstip, maar het is ook mogelijk ook op basis van gebruikersinformatie via cookies. Deze vrij nieuwe manier van content marketing zorgt voor een gepersonaliseerde website, afgestemd op de individuele gebruiker.

Wat is er mogelijk met dynamische pagina’s?

Wanneer je een pagina van een hotel via een boekingssite bekijkt, kan worden aangegeven hoeveel bezoekers op dat moment naar deze pagina kijken. Dit kan de bezoeker aanzetten tot het boeken van deze kamer. Ook kun je de taal veranderen op basis van de geografische locatie, of een melding weergeven om een paraplu mee te nemen als er regen voorspelt wordt op de locatie van waaruit de bezoeker een route plant. Alle elementen op een pagina die niet vaststaan en dynamisch aangepast kunnen worden, vallen onder dynamic content.

Niet alleen voor websites

Naast websites kan dynamic content ook gebruikt worden voor mailings. Zo kan de ontvanger begroet worden met naam en toenaam of er staan relevante aanbiedingen in de mail die aansluiten bij de aankoophistorie van de ontvanger, een vorm van remarketing. Voor een deel is dit soort dynamische informatie nuttig voor de bezoeker of ontvanger die een maatwerk pagina voor ogen krijgt, daarnaast kan het de conversie stimuleren en de aanbieder veel tijd besparen omdat deze pagina’s automatisch gegenereerd worden.

Door een browser in privé modus te gebruiken of wanneer pagina’s via een VPN geladen worden is het niet mogelijk om (alle) dynamische content te laden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close