Loader

Wat is een Digitale Nieuwsbrief?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een Digitale Nieuwsbrief is een email of ander digitaal document met als doel de ontvanger te informeren over diverse zaken zoals nieuwe producten of tips voor een specifieke doelgroep. Deze ‘Digital Newsletters’ kunnen bestemd zijn voor bestaande klanten, potentiële klanten of andere contacten. Wat is een Digitale Nieuwsbrief en hoe kun je deze ontwerpen?

Definitie Digitale Nieuwsbrief?

Veel bedrijven stellen nieuwsbrieven op voor hun netwerk. Dit kunnen klanten zijn, maar dit hoeft niet. Interne nieuwsbrieven voor werknemers zijn bijvoorbeeld ook mogelijk. Deze documenten kunnen worden aangeboden per email, via een website of een ander digitaal medium. Gecombineerd kan ook, zoals een mailing met verwijzing naar een alternatieve versie op een website.

Hoe kun je een Digitale Nieuwsbrief maken?

De meeste nieuwsbrieven worden aangeboden als HTML emails. Dit is dezelfde code die ook gebruikt wordt om websites mee te bouwen. De meeste mailprogramma’s zullen HTML mails correct weergeven, het is wel mogelijk dat een mailclient niet direct HTML codering weergeeft. Daarom zal er vaak een interactieve koppeling aanwezig zijn om de Digitale Nieuwsbrief op een webpagina te bekijken.

Hoewel je een Digitale Nieuwsbrief kunt maken in een HTML editor, wordt er vaak gekozen voor specifieke Newsletter software. Omdat de distributie naar ontvangers een belangrijke rol speelt, wordt doorgaans gebruik gemaakt van diensten als MailChimp om grote aantallen mailadressen te beheren. Ook webshop software kan worden uitgebreid met mailing componenten, bijvoorbeeld om nieuwe producten automatisch in een mailing op te nemen.

Inhoud van nieuwsbrieven

Hoewel Digitale Nieuwsbrieven veelal verspreid worden via email, zijn het voor de ontvanger geen standaard emails. De layout zal meer overeenkomen met een webpagina, inhoudelijk zal het ook weer afwijken van een advertentie. Hoewel het aanbieden van producten of diensten vaak voorkomt, zal de focus vooral liggen op het verstrekken van informatie over een specifiek onderwerp. Denk aan informatief blog artikel of de laatste nieuwtjes voor abonnees. Naast wervend dient een goede Digitale Nieuwsbrief ook informerend te zijn om de aandacht van de lezer vast te houden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close