Loader

Wat is Digital Disrupted?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Digital Disrupted staat voor de transformatie die het bedrijfsleven doormaakt door nieuwe digitale technologieën en zakelijke modellen. Hoewel het woord ‘disruption’ staat voor ‘verstoring’ of ‘ontwrichting’ hoeft de term niet per definitie negatief van betekenis te zijn. Wat is Digital Disrupted en hoe kunnen bedrijven hier op een positieve wijze mee omgaan?

Definitie Digital Disrupted?

Digital Disrupted, ook wel Digital Disruption genoemd, is een gevolg van de digitale transitie die de samenleving als geheel doormaakt. Steeds meer handelingen en diensten vinden plaats via digitale kanalen en middelen, soms als alternatief maar ook als volledige vervanging. Met name bedrijven die voor de digitale revolutie zijn opgericht, en in een aantal traditionele sectoren, kunnen nieuwe methoden en kanalen een onvoorziene impact hebben op de organisatie.

Waarom Xerox geen iPhones maakt

In de jaren zeventig van de twintigste eeuw kreeg Steve Jobs een rondleiding bij Xerox. Zij hadden een “Think Tank” in het leven geroepen met daarin de meest innovatieve technici, ingenieurs en uitvinders ter wereld. De moderne computermuis is een voorbeeld van de innovaties die bij Xerox bedacht werden. Maar de directie zag computers als bedreiging. Want met beeldschermen zouden kopieerapparaten niet meer nodig zijn, en dat was hun voornaamste bron van inkomsten. Jobs profiteerde van deze kortzichtigheid en ‘leende’ diverse innovaties voor de lijn Apple computers.

Consumenten als leidende factor

In plaats van bedrijven die voor consumenten bepalen hoe ze producten en diensten kopen, bepalen consumenten in toenemende mate hoe distributiemodellen werken en hoe producten ontwikkeld worden. Crowdfunding diensten als Kickstarter behoren tot de Digital Disrupted generatie, webshops zoals Amazon hebben de retail sector op z’n kop gezet. Bedrijven die niet, niet tijdig of niet op de juiste wijze inspelen op het digitale tijdperk kunnen hier aan ten onder gaan. Denk aan winkels als V&D of de Kijkshop die gesneuveld zijn. Supermarkten als Jumbo en Albert Heijn scoren juist goed omdat ze hun dienstverlening weten te vertalen naar digitaal, met Digital Disruptors als Picnic op hun hielen.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close