Loader

Wat is een Crawl budget?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Het crawl budget is de hoeveelheid pagina’s die Google op een dag crawled op jouw website. Dat crawlen doet Google door middel van bots die je website scannen. Op die manier bepaalt Google, hoe relevant jouw content is en dat heeft invloed op hoe hoog jouw website in de zoekresultaten staat.

Het crawl budget van jouw website

Iedere website heeft een eigen crawl budget. Wat jouw crawl budget is, hangt af van een paar factoren:

  • De grootte van de website
  • Het aantal keer dat er naar de website wordt gelinkt
  • De snelheid van je website

Ben je benieuwd naar het crawl budget van jouw website? Dat kun je vinden op Search Console.

Crawl budget optimaliseren

Hoe vaker je website gecrawled wordt, hoe beter. Zo blijft je website namelijk een (voor Google) relevant zoekresultaat. Optimaliseren van het crawl budget kan op een paar manieren:

  • Zorg dat je website een optimale snelheid heeft. Een snelle website is niet alleen fijn voor de gebruiker, maar zorgt er eveneens voor dat de crawlers van Google meer pagina’s binnen jouw website kunnen bekijken.
  • Zorg voor relevante inkomende links. Het woord ‘relevant’ is bij het plaatsen van links erg belangrijk. Wanneer er links met gedupliceerde content worden gevonden doet dit de vindbaarheid van je website juist niet ten goede. Let erop dat je aan linkbuilding doet waarbij je samenwerkt met betrouwbare partijen die relevante content plaatsen op de juiste websites.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close