Loader

Wat is een conversieproces?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Conversieproces, of in het Engels conversion process, duidt binnen marketing op de wijze waarop conversie plaatsvindt van een bezoeker tot een betalende klant. Bij conversion marketing wordt de succesfactor bepaald aan de hand van de conversion rate, dit is het percentage bezoekers die de gewenste actie uitvoeren. Er zijn veel soorten conversies mogelijk, ook binnen online marketing. In dit geval gaat het niet alleen om het uitgangspunt en het resultaat, maar juist om het traject dat ertussen ligt. Wat is een conversieproces en hoe werkt dit proces? 

Definitie conversieproces

Wanneer er data van een specifieke staat naar een andere staat wordt gebracht, dan spreken we van een conversieproces. In marketing wordt deze term ook gebruikt om de conversie van een persoon op het internet te beschrijven. Er zijn verschillende soorten conversie mogelijk waarvan het succesvol converteren van een bezoeker naar een betalende klant de meest bekende is. Toch kunnen het ook andere conversies zijn zoals het aanmelden op een nieuwsbrief of het downloaden van een ebook. Dit wordt vooraf bepaald in de conversiedoelen.

Van het één naar het ander

Je kunt van ijs naar water gaan, of van dollars naar euro’s. In beide gevallen is er sprake van een conversie. Naast het resultaat is het in onlline marketing ook van belang om te bepalen hoe de conversie tot stand is gekomen. Daarmee kan bijvoorbeeld worden vastgesteld of deze manier te herhalen valt, of dat er nog aan gesleuteld moet worden. Pas wanneer het doel behaalt is kan het proces goed worden beschreven, anders blijft het theorie. Er kunnen vooraf wel prognoses gemaakt worden, waarbij reeds voltooide processen als voorbeeld genomen kunnen worden. Wanneer het proces anders verloopt dan gepland, dan is dit aanleiding om het conversieproces te evalueren en te bepalen waarom het proces afwijkt van de prognose.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close