Loader

Wat is een content strategie?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Met een content strategie worden alle aspecten van de content op een website afgestemd op de behoefte van de bezoeker én van de aanbieder. Content is alles wat zichtbaar is op de website zoals tekst, afbeeldingen, video en ook het productassortiment in een webshop. Wat is content strategie en welke overwegingen zijn daarbij van belang?

Definitie content strategie

Wanneer bezoekers op een website terecht komen hebben zij een doel voor ogen. Denk aan informatie opzoeken, een product kopen of wellicht even lachen tijdens de pauze op kantoor. Met de content strategie probeer je zo optimaal mogelijk te voldoen aan deze behoeften. Aan de andere kant heb je de doelstellingen van de aanbieder. Dit kan een dienstverlener zijn, een webshop of een blog over een specifiek onderwerp. Met de content strategie houd je rekening met de bezoeker maar ook met de aanbieder. Dit zijn het soort vragen die gesteld worden bij het bepalen van de strategie:

  • Wat ga je publiceren?
  • Waar ga je publiceren?
  • Wanneer ga je publiceren?
  • Waarom ga je publiceren?

De laatste vraag is misschien wel de voornaamste. Er zijn veel websites die zoveel mogelijk informatie publiceren in de hoop meer bezoekers of (potentiële) klanten te bereiken. Maar dit kan ook averechts werken omdat de doelstellingen niet meer duidelijk zijn, en de doelgroep in verwarring raakt of overspoeld wordt met informatie. Daar komt nog bij dat de kwaliteit van de content ook bewaakt moet worden, dit zorgt tevens voor zoekmachine optimalisatie

Content strategie brengt belangen in balans

Een aanbieder van content heeft diverse belangen zoals omzet maken, hoge bezoekersaantallen trekken of de marktwaarde vergroten. De bezoeker heeft een ander set persoonlijke belangen. Door content creatie zoals de teksten, afbeeldingen, video’s, producten en alle andere content af te stemmen op de doelstellingen van beide partijen creëer je een balans in de informatievoorziening. Bij de content strategie wordt hiervoor een nauwgezette planning gemaakt.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close